image

Cum poți da o nouă viață caselor tradiționale cu ajutorul ferestrelor VEKA – 21 decembrie 2022

Pe lângă bagajul de amintiri plăcute, casele tradiționale pot oferi refugiul perfect de weekend sau ambianța perfectă pentru a petrece sărbători și vacanțe cu familia și prietenii. Aerul curat, liniștea, tradițiile și oamenii mereu cu zâmbetul pe buze te deconectează imediat de la agitația urbană și îți încarcă bateriile cum nimic altceva nu o poate face. Pentru toate acestea, și multe alte particularități unice ale fiecărei case de la țară, acestea merită o nouă șansă.

Ce trebuie să faci înainte de a începe renovarea unei case tradiționale

Structura de rezistență este primul și cel mai important aspect care trebuie verificat. Este o chestiune deosebit de serioasă, care poate deveni un pericol major. Nu ignora acest pas, nu trage concluzii în baza unor informații găsite pe net sau primite de la un ”prieten” și, sub nicio formă, nu te lăsa prins în concepția eronată și molipsitoare, potrivit căreia o construcție care a rezistat în ’77, va rezista și în continuare. Toate construcțiile se degradează în timp, iar cutremurele nu testează structurile, ci își lasă amprenta asupra lor. Drept urmare, înainte să începi procesul de renovare, apelează la un expert tehnic în construcții pentru o evaluare profesională a structurii.

Transmite-i toate modificările pe care intenționezi să le faci (extinderi, alipire la calcan, schimbarea acoperișului etc.) și respectă-ți acest plan. Dacă primești aviz pozitiv sau lucrările de consolidare se încadrează în buget, poți începe cu inima împăcată renovarea casei tale tradiționale.

Aspecte pe care să la ai în vedere când renovezi o casă tradițională

Pentru a te bucura de tot confortul, este indicat să iei în calcul termoizolarea pereților și a șarpantei, reorganizarea spațiului pentru a face loc unei bucătării și a unei băi, sau alipirea acestor utilități construcției existente. Stilul rustic este cel care se potrivește cel mai bine unor astfel de construcții, așa că placările cu piatră sau plăci care imită piatra, grinzile aparente din lemn, parchetul din lemn masiv și obiectele decorative specifice zonei vor crea atmosfera perfectă. Sobele din teracotă și cuptoarele se integrează perfect într-un astfel de decor, dar dacă lipsa de spațiu este acută, ai putea face un mic sacrificiu și să le înlocuiești cu soluții moderne mai compacte, precum un aragaz electric sau pe gaz și o centrală pe gaz, lemne sau peleți, de care oricum ai nevoie pentru furnizarea apei calde. Tot la acest capitol, ține cont că toate aceste îmbunătățiri vor genera umiditate, așa că va trebui să asiguri o aerisire adecvată, ce ar putea presupune crearea unor ferestre noi. Pentru toate aceste modificări, apelează la constructori cu experiență, care garantează calitatea lucrărilor cu semnătură și ștampilă.

Cum te ajută ferestrele VEKA să dai o nouă față casei de la țară

Casele tradiționale au în cele mai multe cazuri ferestre cu o singură foaie de sticlă și o tâmplărie din lemn care nu oferă performanță energetică. Ținând cont că până la 45% din energia termică se poate pierde la nivelul ferestrelor și că nu-i place nimănui să audă șuieratul vântului în casă, înlocuirea ferestrelor cu unele eficiente energetic este obligatorie. Cu astfel de soluții vei păstra în interior răcoarea în zilele toride și căldura în timpul iernilor geroase. În același timp, vei reduce costurile și vei economisi resursele naturale.

Aici îți vin în ajutor ferestrele cu profil de clasa A de la VEKA. Acestea pot lua orice formă sau dimensiune, pentru a se adapta casei tale tradiționale, pot fi prevăzute cu șprosuri, perfecte pentru a păstra intact ADN-ul arhitectural, și pot fi personalizate cu peste 60 de nuanțe RAL, imitații de esențe lemnoase sau cu tehnologia VEKA SPECTRAL. Pentru un plus de protecție, poți solicita placarea exterioară cu aluminiu. Această opțiune sporește rezistența profilelor la intemperii și lărgesc arealul coloristic, putând fi personalizate prin vopsire electrostatică în orice culoare RAL dorită.

În plus, poți solicita montarea unui sistem de aerisire pasivă, care să îți asigure ventilarea în perioadele lungi în care lipsești din locuință. Nu în ultimul rând, partenerii VEKA te pot ajuta cu sfaturi de specialitate în privința alegerii profilului potrivit casei tale și îți asigură montaj profesional, rapid, astfel încât să te poți bucura de confortul refugiului tău până la 50 de ani de acum înainte.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail