image

Sistemele de uși VEKASLIDE: cum funcționează și care este efectul estetic al acestora – 31 august 2021

Ușile glisante aduc lumina și natura în casa ta, oferind acces direct la terasă, balcon sau curte. Datorită suprafeței vitrate generoase, cu VEKASLIDE te bucuri din plin de peisaj, fără compromisuri în materie de estetică sau siguranță.  

În ce constă sistemul de uși VEKASLIDE? Cum funcționează?

VEKASLIDE este sistemul de profile destinat producției de uși culisante prin ridicare, extrudat la cel mai înalt nivel de calitate: Clasa A. Ușile culisante cu ridicare (lift&slide) sunt opțiunea ideală pentru a închide suprafețe cu lungimea maximă de 6,5 metri și înălțimea maximă de 2,7 metri. Ele protejează în cel mai eficient mod spațiul de locuit de zgomot, frig, vânt sau soare.

VEKASLIDE culisează ușor, prin ridicare. Practic, poți deschide și închide noua ta ușă folosind un singur deget. Tot ce ai de făcut este să rotești mânerul cu 180° în jos și, grație sistemului VEKA, ușa este ridicată câțiva milimetri și adusă în poziția de culisare facilă pe propria șină. Nu în ultimul rând, acest tip de uși sunt mai sigure pentru copii decât cele clasice, batante.

VEKA SPECTRAL Objekt in Sendenhorst.

Unde se potrivesc ușile VEKASLIDE

Gama VEKASLIDE oferă o paleta largă de soluții pentru orice tip de construcție, indiferent de dimensiune. Acest sistem este cea mai bună alegere la exterior, pentru camere care dau spre grădină sau pentru închiderea teraselor.

Ușile VEKASLIDE se pretează tuturor stilurilor de amenajare. De la o vilă în stil mediteranean la o cabana rustică, de la un A-frame de inspirație scandinavă sau un tiny house la o casă în stil neoromânesc, sistemul VEKASLIDE poate fi personalizat în peste 50 de culori și finisaje care fac față celor mai exigente cerințe – culori din paletarul RAL, imitații de esențe lemnoase, folieri metalice termorefractare și culori SPECTRAL unice în domeniu. Există și în acest caz varianta placării exterioare cu aluminiu a profilelor, care permite vopsirea electrostatică cu oricare culoare RAL. Poți alege pentru sistemele VEKA de clasă A, inclusiv VEKASLIDE, să aibă o nuanță pe fața interioară și o cu totul alta pe exterior.

Sistemul VEKASLIDE este disponibil într-o serie de șapte scheme constructive.

Care sunt avantajele ușilor VEKASLIDE?

Sistemele VEKA de clasă A VEKASLIDE îți permit să închizi util zone de până la 17,5 metri pătrați și să miști suprafețe vitrate mari cu o singură mișcare. Astfel, sunt cea mai potrivită alegere atât pentru locuințe spațioase, cât și pentru cele minimaliste, unde fiecare metru trebuie valorificat la maximum.

Materiale de cea mai bună calitate împreună cu designul foarte bine gândit asigură o funcționalitate optimă și confort. VEKASLIDE respectă cele mai înalte standard europene în materie de profile PVC – clasa A, ceea ce se traduce prin durabilitate an după an, deceniu după deceniu.

Sistemul robust poate susține pachete grele de geam termoizolant (de până la 250 kg per cercevea) cu 2 sau chiar 3 foi de sticlă, pachete fonoizolante sau chiar și sticle speciale. Astfel, o ușă culisantă VEKASLIDE poate oferi casei tale o izolare fonică și termică excelentă.

VEKASLIDE este disponibil în două variante constructive de 70 și 82 mm. În ambele cazuri pragul, de concepție proprie VEKA, este din aluminiu combinat cu PVC, pentru a se optimiza izolarea termică. Configurația pragului permite montajul îngropat în șapă. Toate aceste specificații înseamnă că nu vei risca să ai infiltrații sau alte probleme, cum ar fi curenți de aer sau podea rece în zona ușilor glisante. Astfel, VEKASLIDE te ajută să economisești energie și să ai o factură la încălzire mai mică.

Pentru cele mai bune sfaturi și montaj profesionist găsește un partener VEKA

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail