image

Amenajarea conform feng shui – 8 august 2022

Feng shui este o străveche artă chinezească ce urmărește crearea unei ambianțe care să favorizeze fluxul de energie pozitivă (Chi), armonia și starea de bine. Regulile sunt aparent simple, dar se aplică și celui mai mic detaliu. Se mai spune că o locuință amenajată 100% conform regulilor feng shui, atât în interior cât și în exterior, aduce prosperitate celor care o locuiesc. Dacă veți acorda câteva minute lecturii unui material care tratează aprofundat acest subiect, veți constata probabil că prosperitatea este o condiție și nu o consecință a stilului feng shui. Lăsând de-o parte gluma și barierele culturale, am identificat câteva trăsături care pot fi aplicate fără prea mult efort și care au potențialul de a îmbunătăți atmosfera casei tale.

De la uși la ferestre și alte detalii conexe, cum ar fi cromatica

Feng shui pune un accent deosebit pe forme, culori și poziționarea elementelor care alcătuiesc universul locuinței. Pentru ca toate acestea să se îmbine armonios, lumina joacă un rol esențial. Astfel, camera de zi, bucătăria și camera de lucru au nevoie de ferestre cât mai mari, în timp ce pentru dormitoare sunt suficiente ferestre care să permită aerisirea adecvată. Pentru camerele cu un necesar mare de lumină solară, se poate opta și pentru sisteme de uși culisante, precum VEKASLIDE sau VEKAMOTION, însă doar atunci când clădirea de vis-a-vis este destul de îndepărtată încât să nu-ți pericliteze intimitatea. În cazul dormitoarelor, liniștea este principalul ingredient al unui somn liniștit, iar vitrajele tripan și tâmplăria VEKA de clasa A care să le susțină chiar și 50 de ani, sunt condimentele care completează rețeta succesului.

Referitor la forme și aranjarea spațiului, filozofia feng shui recomandă un stil unitar în care sunt de preferat formele pătrate, dreptunghiurile alungite și cercurile complete, iar poziționarea mobilei și a obiectelor decorative trebuie să asigure o deplasarea fluidă. Exteriorul și priveliștea sunt dificil de controlat, însă interiorul poate fi ajustat astfel încât să reflecte personalitatea ocupanților. În cazul familiilor, stilul minimalist nu este o opțiune, însă, păstrarea ordinii, eliminarea decorațiunilor kitsch și micile reparații ce redau aspectul desăvârșit al casei, dau o notă de echilibru și îi ajută pe cei mici să își creeze obiceiuri sănătoase. Cromatica este și ea foarte importantă într-un peisaj feng shui, iar experții recomandă alegerea culorilor în funcție de orientarea camerelor. Dacă sfaturile nu se împacă cu preferințele întregii familii, armonia se poate atinge mai ușor alegând o culoare de fond pentru întreaga cameră și nuanțe derivate ale acesteia pentru decorațiuni, mobilier, ferestre și accesorii. În ceea ce privește tâmplăria ferestrelor, alegând profilele VEKA de clasa A, ai la dispoziție 60 de culori RAL pentru foliere, sau peste 2000 de nuanțe prin placare cu aluminiu și vopsire electrostatică. Dacă îți dorești un finisaj cu totul deosebit, tehnologia VEKA SPECTRAL este răspunsul. Culorile mate intense, nuanțele exclusive, imitațiile lemnoase ultra-realiste și textura catifelată care le îmbracă pe toate acestea, radiază stare de bine și ies imediat în evidență. Paletarul SPECTRAL include nuanțele antracit, gri, ocru închis, negru grafit, alb pur, verde închis, albastru cu reflexii de oțel, brad verde și a fost suplimentat de curând cu 5 noi culori unice: roșu, sepia și 3 nuanțe de stejar. Așadar, oricât de rară ar fi nuanța căutată, veți găsi o soluție cu ajutorul profilelor și al partenerilor VEKA.

Obiectele simbolice din mitologia chineză au pătruns și în conceptul feng shui, însă tigrul, broasca țestoasă, dragonul sau elefantul își găsesc mai greu locul în peisajul balcanic. În schimb, plantele recomandate pot fi adoptate cu ușurință. Printre acestea se numără ficusul, copacul cu bani, bambusul norocos, iedera, crinul păcii și altele.

Ce profile VEKA pot fi utilizate?

Indiferent de culoare dominantă aleasă și oricare ar fi suprafața ferestrelor, soluțiile VEKA vor răspunde nevoilor tale feng shui. Toate sistemele VEKA de clasa A pot fi personalizate cromatic, iar dacă îți dorești un aspect cu adevărat unic, profilele SOFTLINE 82 și SOFTLINE 76MD îți deschid calea spre tehnologia VEKA SPECTRAL. Orice proiect ați avea în minte, recomandarea noastră este să apelați la unul dintre partenerii VEKA.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail