

Culori și texturi pentru profilele VEKA – 26 iulie 2021
Locuința perfectă este cea care îți urează bun venit, în felul ei tăcut, de când o zărești prima oară din depărtare și până îi treci pragul. Culorile alese pentru exterior, mobilierul, amenajarea interioară și armonia sunt cele care te fac să te simți ca acasă și îți dau acel sentiment de intimitate pe care niciun design luat din ”revistă” nu îl poate înlocui.
Cum alegem culoarea tâmplăriei PVC: în funcție de interior sau de exterior?
Culoarea aleasă trebuie să se potrivească atât interiorului cât și exteriorului. Chiar dacă petrecem mai mult timp în interior, iar mobilierul și culorile se schimbă mai des în acest spațiu, o culoare care nu se potrivește cu arhitectura exterioară poate strica întregul aspect al locuinței.
Astfel, tâmplăria PVC trebuie să pună în valoare arhitectura clădirii și să se asorteze culorii alese pentru tencuială sau culorii naturale a materialelor de construcție, spre exemplu culorii cărămizilor aparente sau a pietrei naturale cu care este placată fațada sau zona care înconjoară fereastra. O idee bună ar fi și alegerea aceleiași nuanțe pentru tâmplăria PVC, uși și acoperiș. Nu în ultimul rând, este indicat ca alegerea cromaticii exterioare să țină cont și de localizare. Pentru construcțiile din orașe se pot alege culori vibrante care să atragă atenția, în timp ce locuințele de vacanță, din zone rurale sau izolate, pot fi completate cu o paletă de culori relaxante sau care imita lemnul și alte elemente naturale din vecinătate.

În ceea ce privește interiorul, culoarea tâmplăriei poate completa aspectul general, dat prin alegerea mobilierului, a zugrăvelii și a decorațiunilor sau poate ieși din tipare prin contrast. O încăpere luminoasă, cu pereți albi, poate fi personalizată foarte bine cu tâmplărie închisă la culoare. Acest contrast puternic poate fi ales atât în cazul ambianțelor rustice, cât și în cazul decorurilor moderne. Totodată, culoarea tâmplăriei poate face notă discordantă cu restul încăperii, creând un spațiu intim, rupt de restul cadrului în care se află, dar perfect pentru #proiectelafereastra.
Pare complicat? Alegând VEKA poți sta liniștit: poți avea chiar și o culoare la exterior și una la interior, totul pentru ca ferestrele și ușile să se asorteze planurilor tale.
Profilele clasa A de la VEKA pot fi scoase în evidență cu o gamă largă de culori și finisaje, printre care vei găsi cu siguranță nuanța perfectă. În caz că decorațiunile interioare sunt pentru tine momente de clasă A, cu siguranță vei dori să alegi și culoarea tâmplăriei. Pentru a face acest lucru în condiții de maximă eficiență, pe lângă recomandările de mai sus, trebuie să mai ții cont de faptul că profilele clasa A de la VEKA au o durată de viață estimata la 50 de ani. În aceste condiții, este recomandat să alegi o nuanță care să se integreze cât mai ușor și să facă față schimbărilor de stil.
Care sunt opțiunile din Paletarul VEKA?

Paletarul VEKA include peste 50 de culori RAL, imitații de esențe lemnoase și finisaje texturate. Acestora li se adaugă 9 opțiuni ultramate din gama VEKA SPECTRAL. Această gamă conferă profilelor VEKA SOFTLINE 82 și SOFTLINE 76MD o eleganță exclusivă și o senzație unică de catifelare. Dacă nuanța perfectă nu se regăsește printre opțiunile disponibile, VEKA pune la dispoziție și varianta placării exterioare cu aluminiu a profilelor. Această soluție permite vopsirea electrostatică cu oricare culoare RAL, oferind practic o gamă cromatică nelimitată. Mai mult decât atât, se poate alege ca profilul să aibă o nuanță pe fața interioară și o cu totul alta pe exterior.
În speranța că ți-am deschis pofta pentru culoare (și pentru a-ți face procesul de selecție cât mai ușor), te invităm să consulți câteva dintre proiectele realizate de partenerii VEKA.