image

Cum se fabrică un profil PVC? – 18 august 2021

Datorită versatilității sale, policlorura de vinil (PVC) este unul dintre cele mai populare tipuri de material plastic. Acest polimer a fost prima oara utilizat la scară largă pentru fabricarea discurilor audio din vinil și a cunoscut o dezvoltare continuă a aplicațiilor sale, datorită compatibilității cu o gamă largă de aditivi. În prezent, acesta este un material indispensabil în domenii precum construcțiile, sănătatea, confecționarea hainelor și chiar cel bancar, PVC-ul reprezentând baza marii majorități a cardurilor bancare.

Ce materiale sunt folosite în „construirea” unui profil PVC?

În primă fază, PVC-ul este un praf ce are la bază un amestec de produse petroliere derivate și săruri. În stare pură, acest material nu prezintă calitățile necesare producției profilelor de calitate superioară pentru ferestre și uși, de aceea, i se adaugă aditivi care îi conferă rezistență la temperaturi ridicate, lumină solară, previn dilatarea/contracția, îi amplifică rezistența mecanică și asigură lubrifierea în timpul procesului de extrudare.

Rețeta proprie VEKA este rezultatul a decenii de cercetare și experiență. Amestecul se face cu ajutorul unui computer, rezultând un material de calitate superioară, cu o sporită rezistență la impact, cu o mai bună retenție a culorii și care face față mai bine razelor UV.

O formulă patentată, cu ingrediente de cea mai bună calitate, mixate corect, cu precizie – acesta este punctul de plecare pentru profilele VEKA.

Care este procesul de fabricație?

Etapa cea mai importantă în procesul de producție este extrudarea. Prin extrudare materialul poate primi ușor orice configurație solicitată, fiind posibilă astfel obținerea dintr-o singură trecere a profilelor cu cea mai complicată configurație. Materialul prelucrat se topește, apoi este forțat într-o matriță la o temperatură ridicată. Matrița modelează polimerul într-o formă care se întărește în timpul răcirii, răcire ce are loc cu apă, de-a lungul liniei de producție. În timpul extrudării, este necesară respectarea strictă a modului de încălzire a amestecului și de răcire a profilului, și aceste aspecte fiind controlate computerizat.

Precizia este foarte importantă și pentru că PVC-ul este un material cu ”memorie”, care tinde să revină la forma în care a fost supus la cele mai mari valori de presiune sau tensiune. Practic, de-a lungul a doar câțiva metri, materialul este încălzit, apoi injectat în matrițe și răcit imediat, fiind creat, astfel, produsul finit – profilul din PVC.

De aceea, VEKA monitorizează computerizat liniile de producție, asigurându-se că forțele de tragere și împingere prin matrița de extrudare au module egale în timpul răcirii profilului. În caz contrar, profilul riscă să se deformeze.

VEKA efectuează un control complex al calității extrudării în mai multe etape. Matrițele sunt cheia acestui proces, nefiind tolerate nici cele mai mici abateri întrucât pot compromite total un lot de producție. Compania are un departament dedicat exclusiv dezvoltării de matrițe noi, proces care poate dura câțiva ani. Milioane de euro sunt investite anual în noi matrițe, recondiționarea celor vechi și, bineînțeles, trainingul angajaților (ucenicia se întinde pe 3 ani și jumătate).

Probele de control ale profilelor finite sunt supuse unui control riguros de laborator. De pe fiecare linie de extrudare, la fiecare 4 ore se face un test computerizat pentru măsurarea abaterilor. Ce nu se încadrează în exigențele VEKA merge direct la tocat și reciclat împreună cu tot ceea ce s-a produs pe linia respectivă de la testul anterior. Apoi, matrița merge la verificare. Dacă testul este bun, întregul lot merge la depozitare și, după câteva săptămâni, ajunge la producătorii de tâmplărie parteneri.

Grupul operează 472 linii de extrudare în 24 unități de producție, procesând anual peste 400.000 de tone de materie primă.

Materialele folosite sunt reciclabile?

Toate sistemele VEKA sunt 100% reciclabile și, în contextul schimbărilor climatice, acest lucru se impune acum mai mult ca oricând. Grupul VEKA este un pionier al sustenabilității, în anul 1993 deschizând în Germania cel mai mare și modern centru de reciclare al ferestrelor PVC din Europa. Cu ajutorul tehnologiilor din fabrica sa de la Behringen, VEKA fabrică produse reciclate de înaltă calitate și un grad mare de puritate. Prin co-extrudarea solicitată de normele europene în vigoare, produsele reciclate sunt reintroduse în procesul de producție, astfel că VEKA pune în practică conceptul de economie circulară de aproape 30 de ani.

Compania a achiziționat, construit sau modernizat unități de reciclare în Franța și Anglia, extinzând rețeaua de colectare a deșeurilor la nivelul întregii Europe. Compania reciclează ferestre din PVC indiferent de producătorul acestora, iar fluxul crește de la an la an, până în prezent peste 15.000 de firme producătoare de piese din PVC și administrare a deșeurilor apelând la serviciile grupului pentru achiziția de PVC reciclat. În 2019-2020, VEKA a înregistrat o performanță deosebită în acest segment, reciclând circa 155.000 tone de PVC, echivalentul a 9,3 milioane de ferestre.

Practic, datorită investițiilor constante, VEKA este acum capabilă să asigure un circuit închis al PVC-ului. Compania deține și administrează colectarea de către centrele proprii de reciclare, separă PVC-ul de sticlă, cauciuc și feronerie, transformă elementele din PVC în granule pure și le folosește apoi pentru a produce bine-cunoscutele profile de clasa A. Reciclarea PVC-ului aduce beneficii mediului atât pentru că reduce cantitatea de deșeuri, cât și pentru că producția de PVC reciclat generează mai puțin CO2. Prin contribuția VEKA, există deja în uz peste 40 de milioane de ferestre din PVC reciclat, ceea ce se traduce printr-o reducere cu 78.000 de tone a emisiilor de CO2.

Unde se fabrică profilele PVC VEKA?

Profilele PVC clasa A de la VEKA se produc exclusiv în fabricile deținute de companie în Europa, America și Asia. Totul a început în anul 1969, când Heinrich Laumann punea bazele companiei în localitatea Sendenhorst din Germania, împreună cu o echipă ce număra doar 8 angajați.

În cei peste 50 de ani de activitate, compania s-a extins la nivel global, devenind lider mondial în domeniul sistemelor PVC clasa A pentru ferestre și uși. În prezent, grupul german numără 6.200 de angajați, este prezent pe 4 continente, deține 24 de fabrici, 3 centre de reciclare și administrează piețele locale prin intermediul a 40 de filiale, precum cea din Romania.

Cât timp rezistă un profil PVC?

Potrivit Building Research Establishment (BRE), durata de viață a unei ferestre cu profil PVC este de aproximativ 35 de ani. Ferestrele cu profile clasa A de la VEKA au o durată de viață estimată până la 50 de ani. Acestea sunt perioadele de timp în care o fereastră cu profile PVC își păstrează funcționalitatea. Având în vedere că un profil PVC poate fi reciclat și reutilizat de până la 10 ori, fără a pierde din performanță, putem spune că durata de viață teoretică a unui profil clasa A de la VEKA este de până la 500 de ani.

Găsește un partener VEKA

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail