PRIETENOS CU MEDIUL

Share

 

VEKA a avut o preocupare constantă în ceea ce privește reducerea impactului pe care produsele și serviciile sale îl au asupra mediului. Acest principiu a fost luat în considerare în toate etapele vieții unei ferestre: de la procesul de fabricare și alegerea materiei prime, până la eficiența energetică a unei case cu ferestre din profile de calitate și, bineînțeles, reciclarea și revalorificarea ferestrelor și ușilor vechi. Aceste activități sunt susținute și promovate de peste 15 ani.

Toate sistemele de profile PVC VEKA destinate producției de tâmplărie termoizolantă, disponibile pe piața locală, precum și la nivel global, sunt 100% reciclabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult, sistemele de ferestre și uși VEKA, exclusiv clasa A, au o durată de viață estimată la peste 50 de ani și pot fi reciclate cu de până la 10 ori.

Sistemele VEKA contribuie în mod direct și eficient la prezervarea resurselor naturale atât prin izolarea termică eficientă a clădirilor – diminuind astfel consumul de resurse pentru încălzirea sau răcirea încăperilor, cât și prin folosirea celor mai moderne soluții de reciclare existențe în Europa.

VEKA și-a asumat rolul de pionier al reciclabilitatii și a devenit primul producător de profile din PVC care a investit în construirea unei fabrici de reciclare: fabrica Umwelttechnik de la Behringen, Germania. Acesta este locul în care ferestrele vechi, rulourile sau obloane, sunt transformate ori în materie primă pentru ferestre viitoare, ori în produse din categorii inferioare (cum ar fi țevile de drenaj). La nivel mondial, alte două fabrici de reciclare a ferestrelor vechi operează în acest moment în Anglia și Franța.

VEKA este deasemenea membru voluntar în cadrul programelor Vinyl 2010 și VinylPlus. Acesta din urmă își propune că până în anul 2020 să ajungem să depășim, la nivel European, cifra de 800 de mii de t/an PVC reciclat.

Fie că vorbim de ferestre, uși, sisteme de umbrire sau accesorii, orice fereastră de tip termopan sau tripan realizată din soluții VEKA reprezintă o investiție sigură
în calitatea germană de clasa A.

VEZI SOLUȚIILE VEKA
urmărește-ne
urmărește-ne
urmărește-ne
urmărește-ne
urmărește-ne