image

Placarea cu aluminiu a profilelor PVC – tot ce trebuie să știi – 26 octombrie 2021

Atuurile pe care le prezintă profilele din PVC au făcut ca acest material să înlocuiască cu succes aluminiul și lemnul în realizarea ferestrelor și a ușilor termoizolante, oferind confort, economii energetice și multe alte beneficii, toate la un raport cost-beneficiu mult mai avantajos. Totuși, în ceea ce privește numărul posibilităților de personalizare și rezistența la impact, aluminiul a rămas în avantaj. VEKA oferă peste 60 folieri în culori RAL, imitații de lemn sau folieri metalice termorefractare, care acoperă marea majoritate a personalizărilor pe care și le-ar putea dori clienții. Însă, în unele cazuri particulare, precum renovarea unei clădiri-monument istoric sau a fațadelor cu caracteristici deosebite, se impune uneori vopsirea profilelor în nuanțe cu totul speciale. Pentru aceste cazuri, soluția oferită de VEKA este placarea cu aluminiu, soluție care oferă și un nivel suplimentar de protecție a profilelor PVC.

Ce implică placarea cu aluminiu a profilelor PVC?

Procedura este una cât se poate de simplă: feței exterioare a profilului din PVC i se atașează un profil special din aluminiu. Placa din aluminiu este proiectată astfel încât să se prindă ferm în nervurile profilelor clasa A de la VEKA și să le ofere acestora posibilități extinse de personalizare, cât și un scut adițional împotriva intemperiilor.

Care sunt avantajele placării cu aluminiu a profilelor PVC?

Principalele avantaje sunt date de nuanțele suplimentare pe care le poate lua o fereastră și de faptul că profilul beneficiază de o barieră adițională împotriva factorilor mecanici sau a intemperiilor. Se poate opta pentru placare și vopsirea tocurilor și a cercevelelor în aceeași culoare, toc de o culoare și cercevea de altă culoare, culori exterioare diferite de cele interioare sau placarea doar a tocului sau doar a cercevelei. Probabil te întrebi de ce nu ai opta de la început pentru ferestre cu profil 100% din aluminiu. Răspunsul este simplu. Când vine vorba de izolare termică, aluminiul este un material slab  izolator și are nevoie de barieră termică pentru a preveni condensul pe interior. Bariera termică presupune costuri suplimentare, iar implementarea dificilă își poate pierde eficiența pe termen lung. În schimb, PVC-ul oferă un raport cost-beneficiu mult mai bun față de aluminiu deoarece este un material eficient termic prin natura sa și poate fi personalizat prin foliere, vopsire sau prin placarea cu aluminiu, aceasta din urmă jucând și rol de scut împotriva intemperiilor și a factorilor fizici externi.

Placarea cu aluminiu lărgește gama de posibilități de personalizare a ferestrelor? Dacă da, în ce fel?

Paletarul VEKA reunește peste 60 de nuanțe de personalizare precum și tehnologia SPECTRAL ce pot fi aplicate direct pe profilele clasa A. Adăugăm permanent opțiuni noi de foliere dar, pentru a răspunde prompt solicitărilor care ies din sfera existentă de opțiuni, placarea cu aluminiu este soluția complementară pe care partenerii VEKA o pot oferi în cazul cerințelor foarte specifice. Ca idee, elementele din aluminiu folosite pentru placarea profilelor PVC pot fi vopsite electrostatic în orice culoare RAL, mai exact, în peste 2.000 de nuanțe.

Cărui tip de locuință i se potrivește placarea cu aluminiu a profilelor PVC?

În particular, placarea cu aluminiu este recomandată acolo unde tâmplăria PVC are nevoie de un strat suplimentar de protecție sau acolo unde designul arhitectural impune o astfel de soluție. Varietatea destinațiilor este mare, putându-se adresa blocurilor în care adâncimea de încastrare a ferestrei nu o protejează de grindină, locuințelor aflate în zone unde au loc frecvent furtuni de nisip, sau alte particule fine care au efect de sablare și chiar și halelor industriale. Chiar dacă profilele clasa A de la VEKA sunt suficient de rezistente pentru a face față unor astfel de condiții, un strat suplimentar de protecție nu face decât să sporească durata de viață a acestora.

Pentru că punem mereu pe primul loc versatilitatea, toate gamele principale de sisteme VEKA pot suporta la exterior placarea cu aluminiu. Pentru a face alegerea în deplină cunoștință de cauză, apelează la unul dintre partenerii VEKA înainte să iei o decizie.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail