image

Soluții eficiente pentru a-ți securiza locuința cu profilele VEKA de clasa A – 20 decembrie 2021

Pe lângă durabilitate, profilele clasa A de la VEKA conferă ferestrelor rezistență superioară la factori precum condițiile climatice extreme sau efracție. Această rezistență se datorează peretelui exterior cu grosime de 3mm, armăturii din oțel zincat cu grosime de minimum 1,5mm și celor 5 sau 6 puncte de închidere. Astfel, sistemele VEKA de clasa A prezintă un nivel mai ridicat de siguranță, datorită calității profilelor cât și a montajului realizat numai de parteneri acreditați de către grupul german.

Ce tipuri de protecție asigură profilele VEKA?

Conform studiilor interne realizate in laboratoarele din Germania ale grupului VEKA, profilele de clasa A asigură o stabilitate și buna funcționare a ferestrelor indiferent de temperatura exterioară, fiind cu 20% mai rezistente la ruperea la colțuri, cu 20% mai rezistente la smulgerea șuruburilor și cu 12% mai rezistente la torsiune decât cele din clasa inferioară. Aceste aspecte le permit să susțină pachete mai performante de geam, care sunt mai groase și mai grele decât cele obișnuite, și să facă mai bine față încărcărilor din vânt. Am amintit de temperaturi și vânt deoarece există tendința de a crede că o fereastră care a fost supusă de câteva ori unor forme mai accentuate ale acestor condiții atmosferice, ar fi trecut un test ori și-a dovedit rezistența. În realitate, orice element pierde din rezistență de fiecare dată când este solicitat peste limită, iar cele de calitate inferioară pot ceda chiar și la următoarea furtună, fără să prezinte semnale de alarmă în prealabil. De aceea, sistemele VEKA sunt testate în laboratoarele grupului german, simulând utilizarea pe termen lung, cât și expunerea la condiții extreme. În urma acestor teste, sistemele VEKA au dovedit își pot păstra performanțele timp îndelungat, având o durată de viață estimată la 50 de ani.

În ceea ce privește rezistența la efracție, sistemele VEKA se pot încadra până în clasa II de rezistență și pot fi prevăzute cu pachete de geam antiefracție. Clasa II de rezistență se adresează clădirilor rezidențiale și înseamnă că ușile sau ferestrele nu pot fi forțate în timp util, folosind scule de mână care pot fi ascunse ușor, precum șurubelnițe, clești sau pene. Pe scurt, timpul necesar pătrunderii și zgomotul, pot alerta vecinii și firmele de pază (prin intermediul unei alarme), înainte ca răufăcătorii să pătrundă în locuință.

Ce elemente suplimentare de siguranță conțin profilele VEKA?

Unul dintre cele mai importante sisteme de siguranță este armătura din oțel zincat, nelipsită din profilele de clasa A VEKA. Aceasta are o grosime de cel puțin 1,5mm, asigură o rezistență sporită profilelor și o prindere solidă a ferestrelor și a ușilor în perete. Acesteia i se adaugă feroneria certificată cu închidere în 5 sau 6 puncte și elementele de închidere dispuse la 70cm.

Ferestrele de clasa A au sisteme de siguranță pentru copii?

Copiii încearcă mereu să-i imite pe adulți, iar cei aflați la vârste fragede sunt extrem de inventivi și curioși. Imediat ce un obiect le este la îndemână, aceștia pot profita de neatenția celor care îi supraveghează pentru a interacționa cu obiectul respectiv. În cazul sistemelor VEKA, elementele de siguranță pentru copii sunt opționale și pot fi solicitate specialiștilor VEKA. Aceste elemente de siguranță sunt practic mânere prevăzute cu cheie, disponibile prin intermediul furnizorilor de elemente de feronerie. Ele pot bloca total deschiderea sau parțial, permițând doar un anumit tip de deschidere, de exemplu, doar deschiderea oscilantă. Astfel, micuții își pot aerisi singuri camera, dar sunt feriți de pericolul unei ferestre deschise în totalitate.

Există accesorii de siguranță pentru profilele VEKA? Pentru o barieră suplimentară de protecție, sistemelor VEKA de clasa A li se pot monta rulouri sau obloane și baghete de siguranță. Rulourile și obloanele oferă un plus de siguranță și confort, blocând factorii externi înainte ca aceștia să între în contact cu ferestrele, în timp ce baghetele cresc rezistența la efracție, făcând mai dificilă înlăturarea din exterior a pachetului de geam. Pentru oferta completă de soluții și accesorii, consultă cel mai apropiat partener VEKA.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail