image

Cum să îți personalizezi ferestrele VEKA în perioada Crăciunului? – 9 decembrie 2021

Pe măsură ce decorațiunile festive încep să devină tot mai populare, soluțiile DYI, cât și ofertele din comerț, se îmbogățesc an de an cu noi opțiuni. Astfel, pornind de la tradiționalul brad de Crăciun, globurile, beteala și instalațiile de lumini s-au extins treptat în toată locuința, acoperind în interior și exterior uși, ferestre și mobilier. Cuprinși de spiritul sărbătorilor, este lesne să uităm că toate aceste decorațiuni vor trebui îndepărtate la un moment dat, așa că este recomandat să știm ce este indicat și ce nu este, înainte de a le achiziționa sau confecționa.

Idei de personalizare a casei de Crăciun

Printre cele mai sigure și la îndemână ornamente de Crăciun pentru acasă se numără beteala, panglicile, păpușile, crenguțele de brad, conurile și sprayurile cu zăpadă artificială. Acestea pot fi folosite pentru a împodobi rapid exteriorul și interiorul locuințelor, fără a afecta integritatea ușilor, ferestrelor sau a mobilierului. Pentru a decora în deplină siguranță, este indicat să folosești pentru agățarea betelii în jurul ferestrelor cârlige cu ventuze, bandă adezivă din hârtie sau un scotch care se dezlipește ușor și nu lasă urme.

Păpușile și ghetuțele stau cel mai bine pe glaful interior al ferestrelor, iar sprayul cu zăpadă artificială poate decora exteriorul geamurilor cu ajutorul unor șabloane DYI. Înainte de a utiliza astfel de sprayuri în interior, se recomandă testarea în aer liber, unele dintre ele putând emana mirosuri neplăcute. Pentru a evita problemele și buna funcționare a ferestrelor, nu găuri profilele, evită adezivii și decorațiunile care promit să se dezlipească ușor, nu atârna obiecte grele de mânere și nu introduce beteală, panglici sau alte obiecte între toc și cercevea. Un alt aspect important este alegerea corectă a culorilor. Roșul, albastrul sau verdele trebuie să fie culorile dominante, iar auriul sau argintiul, nuanțele care le evidențiază. Excesul sau combinațiile mai multor culori, nu fac decât să încarce inutil și riscă să devină obositoare pentru privitori.

Ornamentele statice și culorile sunt adesea completate de instalații luminoase. Acestea pot fi de tip cordon, perdea sau proiectoare, însă toate trebuie supravegheate în timpul funcțiunii. Cele de exterior trebuie să fie certificate în acest sens, iar cele pentru interior trebuie să fie prevăzute cu becuri care nu generează temperaturi ridicate. Nu în ultimul rând, flăcările deschise sunt un pericol, așa că ar fi bine să nu apelezi sub nicio formă la lumânări, candele sau lămpi cu gaz.

Cum îmi pot personaliza profilele VEKA de clasa A?

Dacă decorațiunile de Crăciun au o importanță deosebită, este indicat să iei în considerare acest aspect în momentul când alegi culoarea profilelor pentru noile ferestre și uși. Poți alege o culoare din gamele verde sau albastru – culori specifice Crăciunului, dar potrivite tot timpul anului – sau o nuanță de roșu, care se asortează atât sărbătorilor de iarnă, cât și celor Pascale. Totodată, poți alege o culoare pentru exterior și alta pentru interior sau poți opta pentru luciul metalic al placării cu aluminiu.

Acestor opțiuni li se mai adaugă șprosurile, soluții care pot da ferestrelor un aer clasic sau modern, în funcție de configurația aleasă. Pentru a lua cea mai bună decizie, îți recomandăm să consulți unul dintre specialiștii VEKA. Aceștia îți pot oferi cele mai bune opțiuni, în funcție de cromatica clădirii, arhitectură și elementele aflate în vecinătate.

Care sunt opțiunile de culoare pentru ferestrele VEKA?

Paletarul VEKA pentru profile de clasa A include peste 60 de nuanțe, uni sau texturate, pentru foliere și tehnologia VEKA SPECTRAL, pentru un aspect catifelat și unic. Pe lângă acestea, sistemele VEKA mai pot fi placate cu aluminiu, element ce conferă profilelor un plus de rezistență și deschide întregul areal de personalizare în culori RAL.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail