image

5 activități relaxante în fața ferestrei pentru a-ți încărca bateriile – 24 iulie 2023

Când ai ceva timp la dispoziție, este păcat să îl irosești căutând rezolvări la probleme care au deja soluții sau încercând să repari lucruri care nu au nevoie de reparații. Mai degrabă, folosește-l pentru planuri amânate și pentru hobby-uri care îți aduc momente de relaxare. Cum cele mai bune idei vin atunci când ai avut parte de odihnă, mai bine începi dimineața devreme, decât să te pui pe treabă seara târziu. Astfel, cu energie bună, lumină naturală și răcoare, ai toate șansele să înlocuiești robinetul care picură de ceva timp, întrerupătorul care scoate scântei, să zugrăvești o cameră ori să rearanjezi mobila pentru a da un aer nou spațiului tău. Dacă lista este goală, ce-ar fi să încerci un hobby? Vezi mai jos cu ce își ocupă timpul VEKAnicii.

Descoperă o nouă poveste

O carte bună este savurată așa cum trebuie alături de un ceai aromat sau o cafea energizantă. Când afară este prea cald sau prea frig, iar parcul este prea departe sau prea zgomotos, bucură-te de lectură în confortul casei tale, la orice oră din zi, în loc să te chinui seara cu lumina unei veioze și cu gânduri care fug în toate direcțiile. Când ai balconul închis și ferestrele de Clasa A, ceaiul preferat e mereu la doi pași, vacarmul și disconfortul anotimpurilor rămân afară, iar la tine ajung doar razele soarelui, care îți mângâie zi de zi fiecare pagină și te ajută să absorbi poveste după poveste. În plus, dacă ai ales pachete de geam cu protecție UV, poți petrece ore în șir la fereastra ta, cât e ziua de lungă, și fără să îți faci griji cu expunerea la soare.

Invită natura în casa ta

Florile, plantele decorative și ghivecele cu mirodenii proaspete sunt o cale perfectă de a ne deconecta în mod util. Pe lângă timpul acordat îngrijirii acestora, plantele ne înfrumusețează pervazurile și ne oferă priveliști relaxante, mai ales când dincolo de fereastră ni se înfățișează doar peisaje dominate de clădiri înalte din beton, monotone și lipsite de personalitate. Când alegi ferestre de Clasa A, confortul tău înseamnă și confortul celor care îți umplu casa de culoare și parfum, te poți orienta către opțiuni exotice și te poți bucura de frumusețea pe care o radiază în casă tot timpul anului.

Pune-ți trăirile pe pânză

Nu e niciodată prea târziu să intri în contact cu latura ta artistică, să scoți la iveală un nou talent sau o veche pasiune uitată, să exteriorizezi ceea ce simți sau pur și simplu să creezi ceva cu care să dai puțină culoare peretelui acela gol din sufragerie. Pictura înseamnă mai mult decât simetrie, îmbinare armonioasă a culorilor și inspirație. De cele mai multe ori înseamnă opere care au sens doar pentru autor, un jurnal ascuns la vedere care ne păstrează mereu vii amintirile de care nu vrem să ne despărțim niciodată. Dacă ideea sună bine, așază-ți șevaletul în lumina ferestrei de Clasa A și dă frâu liber imaginației.

Ține mâinile ocupate

Dacă privim puțin în urmă, ne revin în memorie o mulțime de îndeletniciri care au dispărut odată cu multitudinea de produse accesibile și gata asamblate care au invadat piața. Au dispărut broderiile și împletiturile unicat, avioanele în miniatură create de la zero și corăbiile construite cu răbdare într-o sticlă. Cum în cazul acestora și cel mai mic detaliu contează, primul pas este alegerea locului în care să începi noul proiect, un loc în care soarele îți luminează fiecare mișcare de precizie și te motivează să duci fiecare creație până la capăt, cât mai repede cu putință. Iar dacă lumina și confortul de la fereastra ta de Clasa A să te îmbie să creezi într-una, amintește-ți că un cadou făcut cu mâna ta are mereu o valoare deosebită pentru prieteni.

Găsește-ți echilibrul

Chiar dacă Yoga este un termen des întâlnit, de multe ori este perceput ca un simplu sport. La bază însă, Yoga înseamnă găsirea echilibrului între corp și minte, un proces adesea îndelungat, care presupune mai mult decât salteaua clasică și cunoașterea câtorva exerciții. Pentru a începe cu dreptul, primul pas ar fi pregătirea unei ambianțe luminoase, liniștite și lipsite de elemente care să distragă atenția. Astfel, o cameră cu ferestre mari sau uși din sticlă, care să-ți ofere lumină și izolare fonică, și un design minimalist ar putea fi exact cadrul de care ai nevoie pentru a-ți găsi armonia interioară, atât în timpul ședințelor de Yoga, cât și în timpul zilelor în care îți dorești doar câteva momente de relaxare deplină.

În cazul în care nu îți surâde niciuna dintre ideile de mai sus, gândește pozitiv și reflectă la faptul că mereu există ceva constructiv de făcut, chiar și atunci când totul merge ca pe roate, până la 50 de ani. Începe prin a-ți umple casa cu lumină, încearcă lucruri noi și nu lăsa plictiseala să-ți răpească timpul.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail