image

Cum să-ți alegi ferestrele pentru a păstra armonia liniilor din casa ta – 12 iulie 2023

În general, nu ne gândim zi de zi la armonia culorilor, mobilier sau aranjarea obiectelor din locuință. Însă când vine vremea unei renovări sau a mutării într-o nouă casă, gândul că ne vom petrece următorii ani în acel spațiu, și investițiile considerabile, ne fac brusc atenți chiar și la cel mai mic detaliu. Despre nuanțe, tendințe și amenajarea tematică am mai discutat în articole precedente, pe care le puteți consulta răsfoind blogul VEKA. Acum mergem mai în detaliu și tratăm un aspect aparent subiectiv, căruia nu i se dă mereu importanța cuvenită, anume muchiile profilelor pentru ferestre – ascuțite vs. rotunjite.

Ce principii trebuie să respecți ca să ai un design armonios?

Dacă îți dorești un stil unitar, în care fiecare element să se integreze organic, liniile și unghiurile trebuie luate în calcul, deoarece ele pot influența cromatica elementelor și chiar aspectul întregii încăperi. Spre exemplu, datorită unghiurilor diferite de reflexie a luminii pe care le determină în suprafețe, muchiile ascuțite generează un contrast mai accentuat între laturile aceluiași element, chiar dacă acestea au practic aceeași nuanță. Astfel, culorile din cameră se pot modifica pe tot parcursul zilei, diferențele devenind mai contrastante sau mai estompate, în funcție de poziția soarelui. Prin urmare, liniile drepte, bine definite, și muchiile ascuțite, favorizează jocul de lumini și contrastele, excitând văzul și menținându-ne mai alerți. Pe de altă parte, muchiile rotunjite și liniile curbe transformă contrastele în degrade, facilitează o “curgere” a culorilor și ne îmbie la relaxare.

Ținând cont de acestea, muchiile ascuțite sunt preferate în birouri, camere de lucru și încăperi unde ne desfășurăm activități care necesită atenție, în timp de muchiile rotunjite se integrează cel mai bine în casele de vacanță, dormitoare și spații destinate recreării.

Ce soluții oferă VEKA în materie de linii și decor?

Pentru a răspunde tuturor preferințelor, oferta VEKA de Clasa A include profile cu diferite aspecte, care se pot integra ușor în designul casei tale cu ajutorul a peste 60 de folieri în culori RAL sau imitații de esențe lemnoase. Pentru a accentua și mai mult un aspect minimalist și definit cu precizie, profilele VEKA pot fi placate cu aluminiu. În schimb, dacă îți dorești delicatețe și catifelare, profilele VEKA din gama superioară pot fi personalizate prin tehnologia unică SPECTRAL.

O altă opțiune în materie de linii și încadratură sunt șprosurile VEKA. Prin intermediul acestora, și cu nuanțele potrivite, se pot sublinia atât designul dominat de linii drepte, cât și unul călduros sau rustic. Practic, cu profile VEKA și al opțiunilor de personalizare oferite de grupul german, poți completa orice tip de ambianță, iar rezultatul va fi dictat de inspirația ta în alegerea designului sau a designerului. Dacă vrei să afli mai multe despre ferestrele și ușile cu profil VEKA și durată de viață de până la 50 de ani, consultă cel mai apropiat partener VEKA, specializat în producția și montajul tâmplăriei PVC de Clasa A.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail