image

Care sunt beneficiile oferite de sistemele de uși culisante VEKAMOTION? – 24 aprilie 2023

Când îți dorești să profiți la maximum de lumina solară sau ai un peisaj bun de pus într-o ramă cât mai mare, ușile din sticlă sunt cele mai bune variante pentru a te bucura de aceste avantaje tot timpul anului, din confortul casei tale. Dacă alegi sistemele de uși VEKAMOTION primești în plus eficiență termică sporită și profile care se integrează perfect în planul pereților timp de până la 50 de ani. 

În ce constă sistemul de uși VEKAMOTION? Cum funcționează?

VEKAMOTION 82 și VEKAMOTION 82MAX sunt două sisteme de clasa A destinate ușilor culisante cu acționare prin ridicare. Aceste sisteme complete pentru uși panoramice, proiectate și realizate de grupul german VEKA, integrează profile dedicate pentru toc și cercevea, cât și un tren de glisare special conceput pentru acționarea facilă a ușilor de mari dimensiuni. De ce sunt importante aceste aspecte? În funcție de configurația pachetul de geam și a suprafeței acestuia, o ușă culisantă poate ajunge la o greutate de câteva sute de kilograme. Dacă profilul nu este unul proiectat și testat să susțină astfel de încărcări sau mecanismul care asigură deschiderea și închiderea face dificile aceste acțiuni, o astfel de alegere nu va rezista pe termen lung, devenind un efort în loc de beneficiu și în unele situații chiar un pericol.

În ce spații se potrivesc sistemele de uși VEKAMOTION

Ușile culisante VEKAMOTION pot fi montate în case și apartamente, la parter și la etaje superioare, atât timp cât structura de rezistență a clădirii are capacitatea de a le susține. Situația ideală este cea în care construcția este proiectată de la bun început pentru acomodarea acestor sisteme.  

Care sunt avantajele profilelor VEKAMOTION 82 și VEKAMOTION 82 MAX?

Marele avantaj pe care îl aduc noile sisteme pentru uși termoizolante este înfățișarea pe care o conferă acestora. Grație înălțimii reduse a profilelor și a posibilității de încastrare în podea, trecerea se poate face fără prag, iar suprafețele vitrate par să se întindă din perete în perete și din tavan până în podea. Suprafețele în discuție pot atinge dimensiuni de 6,0 × 2,7 m (profil alb), respectiv 5,0 × 2,5 m (profil colorat), iar vitrajele pot fi alcătuite din pachet cu trei foi de sticlă termoizolantă, fonoizolantă sau antiefracție. VEKAMOTION 82 MAX duce și mai departe extinderea suprafeței din sticlă, oferind până la 13cm în plus de vitraj pe verticală și până la 7cm extra pe orizontală.

Care sunt personalizările de culoare disponibile?

Sistemele VEKAMOTION 82 și 82MAX au cale liberă spre întreg arealul de opțiuni din paletarul VEKA ce include peste 50 de folieri în culori RAL sau imitații de esențe lemnoase. De asemenea, acestea pot lua un aspect cu totul unic prin intermediul tehnologiei VEKA SPECTRAL sau pot fi placate cu aluminiu, ceea ce le permite să fie vopsite în orice culoare RAL.

Așadar, dacă ești în căutarea unei uși culisante pentru casă, apartament sau birou, nu poți da greș cu sistemele VEKAMOTION, dar pentru a evita orice fel de surpriză, contactează un partener VEKA înainte să aprobi planul noii tale construcții sau înainte de a începe renovări cu demolare.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail