image

Cum eviți costurile suplimentare atunci când îți schimbi ferestrele? – 10 aprilie 2023

Costul înlocuirii ferestrelor poate scăpa rapid de sub control atunci când sunt alese la întâmplare compania producătoare, profilele, pachetele de geam, feroneria și accesoriile. Chiar dacă dispui de un buget generos, cu siguranță nu vrei să îl cheltuiești pe opțiuni de care nu vei avea niciodată nevoie ori să plătești în plus pentru componente care nu oferă garanție pe termen lung.

Cum îți dai seama când trebuie să schimbi ferestrele din casă?

Rolul ferestrelor este de a asigura în același timp iluminare naturală, aerisire, izolare termică și confort acustic. Când o fereastră nu satisface toate aceste condiții, e cazul să fie schimbată, și îți dai seama că nu le îndeplinește dacă simți curent în preajma ei, nu îți găsești confortul nici cu factura de încălzire, iar zgomotele de afară îți intră în casă de parcă ai avea fereastra deschisă.

Pentru a îndeplini condițiile de izolare termică și fonică, ferestrelor le trebuie un pachet de geam termoizolant și închidere etanșă. Un pachet de geam termoizolant începe cu minim două foi de sticlă și poate ajunge până la trei foi de sticlă cu grosimi de 4, 6, 8mm (sau combinații ale acestora) și umplere a spațiilor dintre ele cu gaz inert (argon sau krypton). Pentru închidere etanșă, ferestrele au nevoie de un profil solid care să nu sufere deformări sub acțiunea greutății pachetului de geam sau a factorilor externi, precum intemperiile și variațiile de temperatură. Aici își intră în rol profilele VEKA de clasa A, care oferă durabilitate de până la 50 de ani datorită construcției cu 5 sau 7 camere interioare, perete exterior de 3mm și ranforsare cu armătură din oțel de 1,5mm.

Pe lângă aceste elemente care asigură stabilitatea ferestrelor pe termen lung, profilele PVC sunt în general mai accesibile decât cele din lemn sau aluminiu cu aceleași specificații, iar pentru un plus de etanșeitate, VEKA deține în portofoliu și opțiuni prevăzute cu garnitură mediană.

Cum faci research ca să alegi modelul potrivit și firma potrivită?

Această etapă este una destul de complicată. Chiar și cu un nivel ridicat de cunoștințe tehnice, inovațiile din sfera ferestrelor termoizolante și a profilelor pentru acestea apar și sunt implementate rapid, uneori prea rapid pentru ca cineva din afara acestei industrii să poată ține pasul cu volumul mare de informații. Alegerea combinației profil-pachet de geam implică detalii milimetrice, dar cu impact major – o feronerie de slabă calitate poate strica tot ansamblul, în anumite condiții unele finisaje se pot dovedi mai eficiente decât altele, iar deschiderile cu prea multe opțiuni și formele inedite ale ferestrelor pot crește uneori inutil costul final.

În această situație, contactarea unui specialist cu experiență este calea optimă spre ferestrele ideale din punct de vedere al raportului cost/performanță. Plecând de la acest aspect, și intuind problema găsirii acestui specialist de încredere, VEKA a stabilit ca profilele sale să fie montate doar de companii acreditate, creând astfel o rețea națională de parteneri care beneficiază de sprijin și traininguri regulate de acomodare cu toate soluțiile grupului german.

Pentru cei interesați să afle mai multe detalii despre beneficiile oferite de profilele VEKA de clasă A, compania a pregătit o serie de videouri informative care să-i ajute în luarea unei decizii în cunoștință de cauză.

Astfel, când alegi VEKA ai garanția unui profil de clasa A, ai acces la expertiza unor specialiști în domeniu și vei beneficia întotdeauna de montaj profesional. Toate acestea se regăsesc în performanțele peste medie ale ferestrelor termoizolante cu profil VEKA de clasa A și în promisiunea companiei că te vei bucura de această investiție până la 50 de ani de acum încolo, acordându-le un minim de atenție și îngrijire.  

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail