image

 Tendințe în arhitectură și design în 2023: ferestre mari și pereți de sticlă – 8 mai 2023

Ferestrele mari și ușile din sticlă au fost mereu elemente arhitecturale care au atras atenția din exterior și au dat interioarelor un aspect unic și luminos. Dacă în trecut, astfel de opțiuni erau costisitoare și considerate un lux, evoluția industriei a făcut ca în prezent acestea să fie mult mai accesibile, durabile și ușor de întreținut. În plus, ușile culisante și ferestrele moderne se comporta foarte bine ca bariere termoizolante. Astfel, o suprafață mare din sticlă nu mai reprezintă costuri ridicate cu încălzirea și poate duce chiar la economii de energie termică sau electrică, în timp ce cantitatea mai mare de lumină și peisajele pe care le aduc în locuință rămân de neînlocuit.

Care sunt cel mai importante tendințe în materie de arhitectură și design în 2023?

Tendințele din arhitectură au fost influențate în ultima perioadă de timpul mai îndelungat pe care oamenii l-au petrecut în locuințe și de dorința acestora de a-și eficientiza consumul de energie. Perioadele lungi petrecute acasă au dus la nevoia de varietate, în timp ce scumpirile de pe piața energiei și dorința de adoptare a unui stil de viață sustenabil, îi îndreaptă pe consumatori spre alegeri care să le diminueze consumul. Tuturor acestor cerințe, le răspund în mod natural ferestrele mari și ușile panoramice. Acestea deschid o nouă dimensiune în relația cu exteriorul, schimbă în fiecare oră a zilei aspectul interior – datorită jocului de lumini si umbre oferit de lumina solară, înlocuiesc lumina artificială cu cea naturală pentru mai mult timp și oferă eficiență energetică dovedită. Așadar, ferestrele mari și ușile culisante, spațiile interioare largi și materialele sustenabile sunt principalele tendințe ale lui 2023 în materie de arhitectură și design.

Ferestre VEKA de mari dimensiuni. Care sunt atuurile oferite de profilele de clasa A?

Pentru a fi mai mult decât o suprafață acoperita cu sticlă, o fereastra trebuie să se deschidă. Când vorbim de ferestre mari, pachetul de geam care poate ajunge și la trei foi de sticlă cu diferite grosimi, pune o presiune impresionantă asupra profilului. De exemplu, o singură foaie de sticlă cu grosime de 4mm și suprafață de 1 metru pătrat cântărește în jur de 10kg, în timp ce un vitraj tripan cu sticlă de 6mm poate ajunge până la 45kg/mp. Pe lângă greutatea masivă pe care trebuie să o susțină zi de zi, profilul trebuie să facă față intemperiilor și temperaturilor extreme, să reziste în punctele de ancorare, să asigure stabilitatea ferestrei și să prevină orice fel de deformare. Ținând cont de toate acestea, și de faptul că o fereastră cu profil VEKA are o durată de viață estimată la 50 de ani, este lesne de înțeles că principalul atu al ferestrelor cu profil VEKA de clasa A, este rezistența pe termen lung, chiar și atunci când trebuie să susțină peste 50 de kilograme.  Acestui avantaj i se mai adaugă gama largă de personalizări, accesoriile multiple și montajul profesional, realizat în exclusivitate de parteneri certificați ai grupului VEKA.

Uși culisante VEKA de mari dimensiuni. Care sunt beneficiile oferite de sistemele VEKAMOTION?

La fel ca în cazul ferestrelor, principalul avantaj pe care profilele VEKA de clasa A îl aduc în zona ușilor culisante este fiabilitatea. Pentru aceste opțiuni, VEKA a dezvoltat sistemele dedicate VEKAMOTION 82 si VEKAMOTION 82MAX, care pot oferi suprafețe vitrate de până la 6m x 2,7m, stabilitate și confort pe termen lung, rame înguste și acționare fără efort, prin culisare cu ridicare. Așadar, aceste sisteme contribuie la realizarea unor perspective spectaculoase, deschid accesul luminii naturale în proporție de aproape 100%, fac față cu brio sutelor de kilograme ale unui pachet de geam termoizolant și permit în același timp o acționare cât se poate de facilă.

Culorile VEKA, mereu în trend

Când vine vorba de personalizare în general, uneori este prima grijă, alte ori este ultima, iar în unele cazuri pur și simplu uităm de ea până când suntem întrebați ce ne dorim. În oricare dintre categorii te-ai încadra, cu VEKA nu vei avea surprize, greu fiind să alegi, nu să ai de unde alege. Posibilitățile de personalizare încep cu textura și culorile unice ale tehnologiei VEKA SPECTRAL, continuă cu folieri în peste 60 de nuanțe RAL sau imitații lemnoase și pot acoperi întreg spectrul RAL prin placare cu aluminiu și vopsire electrostatică.

Prin urmare, dacă vrei să-ți aliniezi noua casă tendințelor de design, urmărești un stil de viață sustenabil și mai multă lumină ori vrei să te bucuri de întreaga splendoare a peisajului sau viitoarei tale grădini, ferestrele de mari dimensiuni și ușile panoramice sunt cele bifează toate aceste dorințe.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail