image

Cum obții nivelul optim de izolare termică folosind profile VEKA? – 25 noiembrie 2021

Costurile în creștere ale energiei și carburanților, nevoia de a reduce emisiile și risipa energetică, cât și conservarea resurselor care încă se mai găsesc în natură, fac din modul de viață sustenabil singura cale ce poate asigura generațiilor viitoare un mediu care să le ofere șansele de care ne bucurăm în prezent. Utilizând eficient resursele și investind în tehnologiile existente, putem reduce costurile și consumul de energie necesar unei locuințe, sporind în același timp confortul și siguranța.

De ce este necesară izolarea termică a casei?

Chiar dacă sustenabilitatea ar trebui să fie factorul determinant, trebuie să fim realiști și să conștientizăm că pentru marea majoritate a populației cel mai stringent stimulent pentru a izola termic o locuință este reducerea costurilor aferente încălzirii sau răcirii. Pe lângă acești factori, materialele moderne de termoizolare aduc și beneficii suplimentare, precum izolarea fonică și etanșeizare.

Revenind la costuri, și fiind specializați în ferestre, putem spune că aproape 45% din energia termică se poate pierde la nivelul ferestrelor. Potrivit estimărilor noastre, făcute înaintea scumpirilor energiei electrice și a gazelor naturale, într-o casă cu o suprafață vitrată de 28 de metri pătrați, doar înlocuirea ferestrelor vechi cu unele VEKA, poate duce la economii de până la 550 EUR/an. Având în vedere că sistemele clasa A de la VEKA asigură o durată de viață a ferestrelor estimată la 50 de ani, investiția inițială nu doar se amortizează rapid, ci aduce și economii consistente pe termen lung.

Care sunt tipurile de izolare termică a locuinței?

O izolare termică eficientă a locuinței reprezintă o anvelopare a întregii structuri, începând cu fundația, continuând cu pereți, uși, ferestre, și încheind cu mansarda sau terasa. Este adevărat că unele dintre aceste elemente pierd mai multă energie termică decât altele, însă o bună izolare trebuie să le acopere pe toate. Indiferent dacă măsurile de izolare termică se fac în faza de proiect (prin alegerea materialelor din care sunt construiți pereții exteriori) sau în faza de reabilitare termică, sfatul nostru este să apelezi la specialiști cu experiență în domeniu.

Multitudinea soluțiilor tehnice, particularitățile fiecăreia și caracteristicile unice ale fiecărei construcții îi pun uneori în dificultate chiar și pe specialiști, și pot părea simple doar în ochii celor care nu cunosc pe deplin toate aspectele ce influențează izolarea termică.

Care sunt caracteristicile și avantajele sistemelor VEKA privind izolarea termică?

În ceea ce privește izolarea termică la nivelul ferestrelor, profilele clasa A de la VEKA prezintă două avantaje majore. Primul este rezistența. Având perete exterior de 3mm și 5 sau 7 camere interioare, profilele VEKA pot susține pachete grele de geam, cu două sau trei foi de sticlă, asigurând pe termen lung rezistența și închiderea ermetică a ferestrei. Al doilea aspect este materialul din care sunt fabricate. PVC-ul este un material termoizolant care nu necesită instalarea unei bariere termice precum în cazul tâmplăriei de aluminiu. Pentru un plus de confort, profilele clasa A de la VEKA pot fi prevăzute cu garnitură mediană și cu armătură termoizolantă, iar pentru pachetele de sticlă, puteți alege împreuna cu partenerul VEKA geam LOW-E și umplere cu gaze rare. Pentru cel mai înalt grad de eficiență termică, vă recomandăm sistemul VEKA SOFTLINE 82, a cărui performanță îndeplinește cerințele de eficiență termică ale caselor pasive. Nu în ultimul rând, pentru un raport optim cost/performanță, în funcție de clădirea dvs., vă invităm să consultați unul dintre specialiștii VEKA.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail