image

Opțiuni de clasa A pentru ușile casei tale – 28 septembrie 2021

Ușile realizate cu profile din PVC câștigă din ce în ce mai mult teren. Practic, atunci când vorbim despre uși de acces în case, sisteme de uși pentru terase și balcoane, uși interioare sau uși tehnice, soluțiile realizate cu profile PVC nu au rival beneficiind de un mix cost-beneficiu de invidiat. Totodată, ușile cu profil clasa A de la VEKA pot oferi rezistențe la efracție până la clasa II, conform EN 1627-1630, pot fi prevăzute cu pachete de geam antiefracție, panel PVC și combinații panel PVC-ochiuri de geam.

Care sunt, pe scurt, beneficiile fiecărui sistem de ușă VEKA?

Oferta VEKA de profile clasa A pentru uși din PVC numără 4 opțiuni ce pot fi selectate în funcție de suprafața vitrată, gradul de termoizolare dorit și tipul deschiderilor.

VEKASLIDE este soluția VEKA dedicată închiderii suprafețelor de mari dimensiuni, fără montanți care ar bloca priveliștea. Ușile culisante cu ridicare (lift&slide) sunt opțiunea ideală pentru a închide suprafețe vitrate mari, protejand în cel mai eficient mod spațiul de locuit de zgomot, frig, vânt sau soare. VEKASLIDE culisează ușor, prin ridicare, ușa fiind ridicată din feronerie câțiva milimetri și adusă în poziția de culisare facilă pe propria șină. Această soluție poate acoperi suprafețe de până la 17,55 m2 (Lmax = 6,5 ml și Hmax = 2,7 ml). Sistemul VEKASLIDE este ideal pentru terasele și balcoanele caselor unde se dorește ca tabloul exterior să fie cât mai vizibil. Mai mult, configurația pragului permite montajul îngropat în șapă, ceea ce înseamnă că nu va ieși în relief și nu va obstrucționa trecerea. VEKASLIDE este disponibil în două variante constructive de 70 și 82 mm. (mai multe detalii aici)

SOFTLINE 82 este un sistem versatil în ceea ce privește deschiderile, iar principalul său beneficiu este coeficientul de transfer termic redus, de până la Uw = 0,67 W/m2K, în funcție de pachetul de geam ales sau a panelurilor folosite. La fel ca și în cazul profilelor SOFTLINE 82 pentru ferestre, acest coeficient denotă faptul că poate fi utilizat la realizarea de uși pentru case pasive. Cu ajutorul acestui profil se pot fabrica uși principale de acces, cu unul sau două canate, sau uși pentru terase și balcoane cu deschidere armonică sau culisantă. Pentru o mai bună etanșeizare, sistemul VEKA SOFTLINE 82 este prevăzut și cu garnitură mediană.

SOFTLINE 70AD prezintă toate avantajele enumerate în cazul SOFTLINE 82, într-un pachet mai compact (70 mm adâncime constructivă) și cu o eficiență termică puțin mai redusă (până la Uw = 1,0 W/m2K, în funcție de pachetul de geam sau paneluri).

Beneficiilor particulare fiecărui profil, li se adaugă avantajele comune. Toate profilele VEKA de clasă A pentru uși sunt ranforsate cu armătură din oțel zincat și pot fi personalizate prin foliere în peste 50 de culori sau imitații de lemn, pe ambele fețe, doar la exterior sau doar la interior. Nu în ultimul rând, toate aceste sisteme pot fi placate cu aluminiu la exterior.

Care sunt diferențele între aceste produse?

Diferențele sunt date de suprafața ce se dorește a fi închisă prin vitrare, tipul deschiderii, eficiența termică dorită și destinația ușii.

 VEKASLIDESOFTLINE 82SOFTLINE 70AD
Adâncime constructivă70 sau 82 mm82 mm70 mm
Transfer termicPână la Uw = 1,0 W/m2KPână la Uw = 0,67 W/m2KPână la Uw = 1,0 W/m2K
DeschideriUși culisante cu ridicareUși cu un singur canat sau în două canate, uși culisante în plan paralel, uși armonice și uși rezidențialeUși cu un singur canat sau în două canate, uși culisante în plan paralel, uși armonice și uși rezidențiale
Suprafață ușăPână la 17,55 m2 Lmax = 6,50 ml Hmax = 2,70 mlPână la 2,40 m2 Lmax = 1,00 ml Hmax = 2,40 mlPână la 2,30 m2 Lmax = 1,00 ml Hmax = 2,30 ml
Destinație ușăBalcoane și teraseBalcoane, terase, uși rezidențialeBalcoane, terase, uși rezidențiale

Pentru ce fel de intrare este potrivit fiecare dintre sistemele oferite?

Pentru uși principale (rezidențiale), balcoane deschise și terase este recomandată utilizarea profilelor SOFTLINE 82 sau SOFTLINE 70AD. Pentru terase și balcoane cu suprafață vitrată mare, soluția ideală este VEKASLIDE 70.

Care sunt factorii care trebuie luați în considerare atunci când alegem un sistem de ușă?

Cele mai importante aspecte sunt suprafața ce trebuie închisă, cât de mare se dorește a fi deschiderea și tipul acesteia. Ușile culisante oferă cea mai mare suprafață de sticlă fără montanți, dar pot deschide maximum 50% din suprafața vitrată. Ușile armonice pot deschide aproximativ toată suprafața pe care o acoperă, dar necesită montanți și spațiu interior pentru a putea fi acționate. Este bine de știut care sunt opțiunile, dar alegerea celei potrivite necesită intervenția unui specialist. Pentru o evaluare optimă, recomandarea noastră este să apelați la unul dintre partenerii VEKA.

În cazul ușilor de acces în locuință (rezidențiale), indiferent de materialul din care sunt realizate, este bine să luați în calcul un sistem de supraveghere video și o alarmă antiefracție, mai ales în cazul caselor de vacanță. Oricare ar fi clasa de rezistență, ușa impenetrabilă nu s-a inventat încă.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail