image

Profile de culoare închisă pentru un plus de rafinament – 26 mai 2023

Pe măsură ce profilele din PVC au devenit alegerea favorită în cazul ferestrelor termoizolante, cererea a condus și la o diversificare crescută a opțiunilor de personalizare. Astfel, folierile, placările cu aluminiu și tehnologiile inovatoare, precum SPECTRAL, deschid acum calea spre un număr impresionant de culori uni, mate sau lucioase, și includ zeci de texturi lemnoase, care pot înlocui cu succes albul standard.

Care sunt culorile la modă în materie de profile PVC?

Gri Antracit este una dintre cele mai populare nuanțe ale momentului. Este o culoare neutră care nu contrastează în mod accentuat cu mediul în care este plasată, dar suficient de intensă pentru a da arhitecturii un plus de eleganță subtilă. În plus, este o culoare atemporală care va atrage privirea, atât în prezent, cât și peste 50 de ani. Din aceste motive a fost aleasă și de VEKA pentru a face parte din clubul select al celor 14 nuanțe oferite de tehnologia SPECTRAL.

Care sunt avantajele ferestrelor închise la culoare?

La fel ca în cazul vestimentației, negrul și nuanțele închise sunt culori care se potrivesc la orice. Sunt culori care scot foarte bine în evidență forma sau dimensiunile ferestrelor și se integrează natural în cadru, indiferent de culoarea pereților sau materialul din care aceștia sunt construiți. Prin urmare, un profil de culoare închisă este ideal pentru contrast cu un perete alb și se combină perfect cu materialele de construcții aparente, precum cărămida, piatra sau lemnul, cu placările ce le imită pe acestea și cu tencuielile decorative.

Care este oferta VEKA în ceea ce privește paletarul?

Paletarul VEKA este dezvoltat permanent pentru a răspunde cererii tot mai mari și mai variate de personalizare. În prezent, clienții VEKA pot alege una dintre cele peste 60 de folieri în culori RAL și imitații lemnoase, își pot extinde opțiunile printr-o placare cu aluminiu și vopsire electrostatică în oricare dintre miile de culori RAL disponibile sau pot opta pentru nuanțele unice și senzația catifelată oferite de gama VEKA SPECTRAL.

Care sunt cele mai potrivite culori în funcție de ce spațiu vrei să obții?

Pentru eleganță, negrul, nuanțele închise de gri sau luciul metalic al unei placări cu aluminiu ar fi cele mai potrivite alegeri. Dacă se dorește amenajarea unui spațiu minimalist, profilele de culoare neagră sau cu albul standard nu se poate da greș. În ceea ce privește stilurile tradițional și rustic, opțiunile potrivite ar fi cele din gama imitațiilor lemnoase și nuanțele închise. Acestea sunt doar câteva direcții generale, în practică putându-se obține efecte vizuale deosebite și atunci când se combină culorile îndrăznețe ale ferestrelor și ușilor cu cele ale obiectelor decorative și ale elementelor arhitectonice. Din aceste motive, prioritatea VEKA în materie de personalizare este aceea de a oferi un număr cât mai larg de opțiuni.

Care sunt dezavantajele ferestrelor închise la culoare?

Cea mai mare temere a celor care se feresc de profile PVC închise la culoare este aceea că s-ar deforma în timp, datorită expunerii la razele solare. Este cunoscut că sub acțiunea razelor solare materialele din plastic se pot dilata, înmagazinând căldură. În ceea ce privește profilele VEKA de clasa A, care vin cu un plus de rezistență la încovoiere și torsiune de minim 12% față de profilele din clasele inferioare, această temere este nefondată. Grație peretelui exterior de 3mm, a rigidizărilor interioare cu oțel zincat de minim 1,5mm și a testelor riguroase la care sunt supuse de grupul german, profilele VEKA își vor păstra forma, stabilitatea și rezistența chiar și până la 50 de ani, indiferent de culoare sau condițiile meteo în care operează.

Dacă aceste mențiuni nu sunt destul de convingătoare, amintim că tehnologia SPECTRAL este proiectată pentru a reflecta razele solare, căldura absorbită de profil fiind astfel redusă semnificativ în comparație cu cea absorbită de un profil cu foliere obișnuită.

Pe lângă toate acestea, VEKA a făcut un pas adițional în ceea ce privește construcția sustenabilă a profilelor. Începând de anul acesta, profilele VEKA sunt împărțite în trei categorii care țin cont de culoarea pe care urmează să o poarte, iar rigidizarea din oțel zincat a cercevelelor este aleasă astfel încât să ofere rezistența optimă, prevenind în același timp risipa.

Revenind la opțiunile de personalizare, dacă o culoare închisă a profilului nu se pretează și pentru interior, se poate opta pentru foliere sau placare cu aluminiu doar la exterior. Nu în ultimul rând, pentru sfaturi detaliate în legătură cu opțiunile de personalizare a ferestrelor și a ușilor, apelează cu încredere la experiența unui partener VEKA din zona ta.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail