image

VEKA a prezentat la Fensterbau Frontale 2024 inovațiile pe care le va lansa anul acesta – 3 aprilie 2024

Există o presiune permanentă asupra producătorilor de a veni mereu cu noutăți și soluții care să îmbunătățească experiența consumatorilor și a partenerilor, reducând în același timp impactul climatic pe tot lanțul valoric. Când privirile sunt îndreptate spre un lider global, așa cum este cazul VEKA în industria profilelor din PVC de Clasa A pentru ferestre și uși termoizolante, această presiune devine și mai accentuată. Asta deoarece fiecare produs nou lansat trebuie să se ridice la nivelul de calitate cu care un lider s-a impus pe piață, să răspundă unor nevoi reale și, nu în ultimul rând, să devină un exemplu de bune practici în sustenabilitate pentru întreaga industrie. Anul acesta, în cadrul celui mai mare târg internațional dedicat ferestrelor și ușilor eficiente, Fensterbau Frontale, desfășurat în Nuremberg, Germania, VEKA a reușit încă o dată să impresioneze cu inovații care sporesc eficiența clădirilor, facilitează operațiunile partenerilor și au în vedere sustenabilitatea din fabrică, până în momentul reciclării.

VEKAMOVE 76 – un nou sistem pentru uși culisante

Pe măsură ce ușile culisante din sticlă devin tot mai populare, grație suprafețelor mari transparente și a economiei de spațiu necesar deschiderii, VEKA răspunde cererii cu un nou sistem de Clasa A, adaptat cerințelor de eficiență aduse de casele nZEB. Principalul diferențiator al sistemului VEKAMOVE 76 este prezența standard a garniturii mediane de etanșare, ce oferă un plus de eficiență și confort. Pe lângă aceasta, noul sistem pentru uși culisante permite aerisirea facilă a locuinței, sistemul de feronerie asigurând acționarea ușoară și închidere sigură. VEKAMOVE 76 vine în completarea gamei VEKAMOTION 82 și poate fi personalizat cu oricare dintre opțiunile VEKA disponibile (foliere în peste 50 de nuanțe RAL și imitații lemnoase, placare cu aluminiu și vopsire în orice culoare RAL și VEKA SPECTRAL), cât și cu tehnologia abia lansată, VEKA Feinstruktur.

VEKA Feinstruktur – o nouă foliere cu aspect și textură de aluminiu vopsit cu pulbere

Pe lângă aspectul și textura care diferențiază noua foliere VEKA de oricare alta disponibilă pe piață pentru profile din PVC, VEKA Feinstruktur oferă profilelor de Clasa A și o protecție suplimentară, testată la intemperii, expunere solară și acțiunea unor factori chimici. Noile opțiuni cromatice sunt în ton cu tendințele de design industrial, adresează cererea crescândă pentru noi opțiuni de personalizare și pot fi adoptate de producătorii de tâmplărie PVC fără a fi nevoie de investiții suplimentare. Pentru început, VEKA Feinstruktur reunește 8 nuanțe, atent selectate pentru a se integra în cele mai noi trenduri de arhitectură și design.

Prag invizibil pentru uși de acces

Pragul este un element pe care mulți dintre noi îl trecem fără a-i conștientiza existența.  Însă, pentru cei care se deplasează în scaun cu rotile, un prag înalt poate fi un obstacol de netrecut, care îi împiedică să se deplaseze liber și fără a cere ajutor. De aceea, un alt aspect de care VEKA ține cont atunci când lansează noi soluții este eliminarea barierelor care pun piedici inutile. În acest sens, cercetătorii din Sendenhorst au creat un nou prag, cu un profil de numai 2cm, pentru uși de acces batante. Noua soluție este una versatilă care poate fi adaptată oricărei situații, putând fi ascunsă în podea, montată pe suprafața acesteia și înălțată, la nevoie, cu ajutorul unui profil special. Noul prag se adresează atât clădirilor noi, cât și proiectelor de reabilitare, iar atuul său este eficiența energetică ridicată pe care o poate oferi atunci când este încastrat și face echipă cu o ușă bazată pe sisteme SOFTLINE 76, SOFTLINE 82 sau VEKA AluConnect.

VEKA AluConnect – îmbinarea perfectă între metal și PVC, acum și pentru uși rezidențiale

O altă soluție pe care VEKA a prezentat-o la Fensterbau Frontale este noul profil VEKA AluConnect, care a venit în noi variante constructive, inclusiv prin integrarea într-un perete cortină din aluminiu. Sistemul este unul aluminiu-PVC și combină din fabrică rezistența aluminiului cu eficiența energetică superioară a unui miez din PVC. Rezultatul: un profil cu rezistență sporită la factori mecanici și intemperii, aspect metalic și un coeficient de transfer termic ce poate ajunge la doar 0,77 W/m²K, cu pachetul de geam termoizolant potrivit.  Un alt avantaj pe care îl prezintă sistemele AluConnect este tehnica de îmbinare. Ca orice profil din PVC, AluConnect se îmbină la colțuri prin sudare, însă, aluminiul înglobat din fabricație face ca această soluție să nu mai aibă nevoie de conectori la îmbinări sau alte elemente de ranforsare.

VEKAFAST – ferestre mai apropiate de fațadă

Instalarea ferestrelor la fața peretelui, cu integrarea tocului în termoizolație, este o practică tot mai des întâlnită ce are ca beneficii reducerea vizibilității tocului, maximizarea suprafeței vitrate și un aspect mai luminos al fațadelor. Pentru ca acest tip de montaj să poată fi eficient până la 50 de ani și ușor de realizat, VEKA a dezvoltat propriul sistem de prindere a ferestrelor – VEKAFAST. Pe lângă beneficiile pe care le aduce consumatorilor, noul sistem oferă producătorilor de tâmplărie avantajul de a fi 100% compatibil cu profilele VEKA de Clasa A, permițând acestora fabricarea și instalarea ferestrelor termoizolante fără efort suplimentar.

În cadrul standului VEKA de la Fensterbau Frontale 2024, un spațiu generos a fost rezervat pentru sustenabilitate. Acolo, reprezentanții VEKA au prezentat exemple de bune practici și eficientizare, inițiativele companiei legate de prevenirea apariției deșeurilor, reciclare și demersurile sustenabile ale grupului la nivel internațional, întreprinse prin asocierea cu organizații precum EPPA, VinylPlus și Rewindo.

Gama largă de produse și teme, pe care le-am adus la FENSTERBAU FRONTALE, demonstrează că avem soluțiile potrivite atât pentru cerințele actuale, cât și pentru cele viitoare ale pieței. Colaborarea excelentă și strânsă cu companiile partenere este cheia, iar sugestiile lor sunt permanent încorporate în inovațiile și serviciile noastre”, a declarat Josef L. Beckhoff, membru al consiliului VEKA pentru vânzări și marketing.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail