image

Două sau trei foi de sticlă? Care este cea mai bună soluție pentru casa ta? – 11 octombrie 2022

Când stabilești bugetul pentru o renovare eficientă energetic sau construcția unei noi locuințe, vei ajunge inevitabil în punctul în care trebuie să alegi soluțiile optime pentru ferestre și uși termoizolante. Deoarece până la 45% din energia termică se poate pierde la nivelul ferestrelor, acest  pas este unul foarte important pentru confortul familiei și pentru valoarea facturilor viitoare la energie. Astfel, o investiție în ferestre și uși de calitate superioară se poate amortiza în doar câțiva ani și continuă să atragă beneficii până la 50 de ani.

Ce diferențe sunt între ferestrele cu două sau trei foi de sticlă?

Chiar dacă nu este un adevăr universal valabil, în cazul pachetelor de geam, mai mult înseamnă mai bun. Optând pentru mai multe foi de sticlă și grosimi mai mari ale acestora, rezultă mai mult confort termic, mai multă liniște în locuință și o reducere semnificativă a cheltuielilor alocate energiei, tot timpul anului. Așadar, trei foi de sticlă par soluția ideală, însă nu orice profil este capabil să le susțină pe termen lung. Condițiile care se impun în acest caz sunt ca profilul să fie capabil să susțină greutatea adițională și să aibă o adâncime constructivă de minimum 70 de mm. Dacă unii montatori îți spun că un pachet tripan poate fi instalat pe un profil de clasă inferioară, cu o adâncime constructivă mai mică, acesta este un semnal de alarmă cu privire la experiența acestora. Trei foi de geam cresc greutatea pachetului, iar pentru a fi cu adevărat eficiente, ele trebuie să aibă o distanță între foile de sticlă cuprinsă între 12 și 20 mm.

Așadar, când alegi o fereastră sau o ușă cu trei foi de sticlă, fie faci personal toate calculele necesare înainte de a plasa comanda, fie alegi VEKA, deoarece grupul german are în vedere toate aceste aspecte atunci când își certifică partenerii. În plus, toate profilele VEKA sunt de clasa A, pot susține orice pachet cu 2 sau 3 foi de geam, au minimum 70 mm adâncime constructivă, iar când alegi VEKA, ai garanția că fabricarea ferestrelor și a ușilor este realizată la cele mai înalte standarde și că montajul este făcut de profesioniști. Un alt amănunt bine de știut este că nu toate pachetele cu trei foi de sticlă au aceleași caracteristici. Astfel, cu cât grosimea foilor de sticlă crește și distanța dintre ele este mai mare, cu atât ele sunt mai eficiente. Fiind extrudate exclusiv în clasa A, sistemele PVC VEKA pot susține pachete de sticlă chiar și de 48 sau 52 mm grosime, conferind ferestrelor o izolare termică superioară.

Spre exemplu, chiar dacă toate profilele VEKA pot susține trei foi de sticlă, doar profilul SOFTLINE82 este recomandat de companie pentru case pasive, locuințele cu cel mai ridicat grad de eficiență termică.

În ceea ce privește pachetele cu două foi de sticlă, ele reprezintă soluția de bază pentru confort și eficiență energetică.

Ce soluție alegem în funcție de localizarea construcției și orientarea ferestrei?

În general, ferestrele orientate spre Nord sunt cele ale dormitoarelor și au cea mai mare nevoie de liniște. În practică, este mai greu să ne alegem orientarea, mai ales atunci când locuim la bloc. În aceste cazuri expunerea întregii locuințe are un rol esențial ce trebuie analizat de un consultant specializat. Având în vedere că o fereastră VEKA are o durată de viață de până la 50 de ani și costurile în creștere ale energiei, alegerea ideală ar fi pachetul cu 3 foi de sticlă. Chiar dacă este ceva mai scump, izolarea fonică superioară face toți banii dacă locuiți în arii zgomotoase, iar cheltuielile cu încălzirea și răcirea vor fi mai reduse, mai ales pentru case și apartamente cu centrală proprie. Pachetele de geam cu două foi de sticlă se recomandă în zonele în care nu sunt variații mari de temperatură iarnă-vară, pentru ușile și ferestrele balcoanelor închise și pentru locuințe sezoniere, precum casele de vacanță. Ele sunt opțiunea preferată în cazul reabilitărilor termice, aduc un plus de confort, dar, așa cum am detaliat mai sus, există soluții și mai bune.

Ce profile VEKA de clasa A sunt recomandate pentru ferestre cu trei foi de sticlă?

Răspunsul este simplu: toate. Întreaga ofertă VEKA de clasa A este capabilă să susțină pachete de geam cu două sau trei foi de sticlă. Singurele diferențe sunt aspectul profilelor, numărul de camere interioare (5 sau 7) și adâncimea constructivă (70, 76 sau 82mm). Practic, trebuie doar să alegi configurația dorită a pachetului de geam, iar specialiștii VEKA îți indică profilul optim, în funcție de grosimea totală a vitrajului.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail