image

Opțiuni de Clasa A pentru ferestre cu o durată de viață estimată la 50 de ani – 10 mai 2024

Când facem investiții în lucruri durabile, care să ne aducă beneficii pe termen lung, ne gândim în primul rând la faptul că scăpăm de o grijă pentru mulți ani înainte, dar tindem să uităm că orice lucru are nevoie de întreținere regulată și, la nevoie, de piese de schimb accesibile. Un exemplu la îndemână ar fi achiziția unui automobil nou. În acest caz, oricât de generoasă ar fi garanția, ea este condiționată de revizii periodice, iar dacă se urmărește utilizarea sa pe o perioadă cât mai lungă, un număr mare de exemplare produse înseamnă acces facil la piese de schimb. Din fericire, ferestrele nu au complexitatea unui autovehicul, iar dacă alegi din start doar un ”șasiu” de calitate, precum profilele VEKA de Clasa A, pe parcursul duratei de viață estimată la 50 de ani, le poți crește eficiența termică și le poți schimba aspectul în funcție de nevoi și tendințe. 50 de ani este totuși o perioadă lungă de timp în care se pot schimba multe variabile, de la climă și prețul energiei, până la nevoia de a da un aer nou locuinței. Din fericire, îmbunătățirile care se impun pot fi implementate destul de ușor în cazul ferestrelor VEKA, doar cu ajutorul unor mici ajustări și o echipă de profesioniști. Așadar, iată beneficiile extra de care te poți bucura alegând ferestre eficiente energetic cu profil din PVC VEKA de Clasa A.

Se poate înlocui vitrajul cu unul mai performant Toate profilele VEKA sunt exclusiv de Clasa A, cu perete exterior având grosime de 3mm și sunt rigidizate cu armătură de oțel zincat de minim 1,5mm grosime. Aceste caracteristici le permit să susțină pachete de geam cu două sau trei foi de sticlă și dimensiuni mari, fără a se curba, rupe la colțuri sau ceda în dreptul șuruburilor de prindere ale feroneriei. Astfel, dacă ai ales inițial un pachet de geam simplu, cu două foi de 4mm, îl poți înlocui cu un pachet mai eficient, cu 3 foi de sticlă, gaz inert și sticlă LOW-E, cu condiția bineînțeles de a înlocui baghetele sistemului achiziționat în trecut. Totuși, chiar dacă înlocuirea pachetului de geam cu unul mai performant crește eficiența termică a ferestrelor, pentru a obține cel mai înalt grad de termoizolare care poate fi atins cu un profil VEKA de Clasa A, este nevoie, în cele mai multe, cazuri de schimbarea completă a ferestrelor. Astfel, pentru coeficientul Uw de 0,67W/m²K, suficient chiar și pentru case pasive, ai nevoie din start de un profil SOFTLINE 82 cu armătură termoizolantă și pachet special de geam. Pe lângă eficiență termică mai ridicată, un nou pachet de geam, cu foi mai groase, îți poate crește confortul acustic din locuință, în timp ce un geam antiefracție îți poate crește și gradul de siguranță.

Ce trebuie reținut, este faptul că înlocuirea pachetului de geam nu este un lucru tocmai simplu, ce poate fi realizat după ce urmărim un how-to video sau apelând la o firmă de tâmplărie nefamiliarizată cu sistemele VEKA. Astfel, pentru a evita surprizele, îți recomandăm să apelezi la același partener VEKA de la care ai achiziționat tâmplăria, deoarece doar el știe exact sistemul folosit și dacă acesta este încă în producție, precum și dimensiunile constructive ale ferestrelor pe care le-ai achiziționat.

Feronerie de cea mai bună calitate

Alegând o fereastră cu sistem VEKA, fabricată și instalată de un partener acreditat, ai garanția că vei primi și feronerie de cea mai bună calitate, astfel că întregul sistem poate avea o durabilitate de până la 50 de ani, depășind tendințele de stil și nevoile de siguranță. Prin urmare, dacă vei dori să treci de la design-ul inițial pentru șild și mâner, la unul modern, clasic sau vintage, care să se potrivească mai bine redecorărilor, sau ai nevoie de un mâner cu încuietoare, în cele mai multe cazuri vei putea realiza acest lucru fără a schimba întreaga fereastră.

Se pot adăuga accesorii

Pe lângă modificările ce țin de eficiență și siguranță, pe care le poți aduce ferestrelor tale VEKA în cei până la 50 de ani cât îți vor fi aproape, mai sunt și câteva opțiuni prin care le poți schimba aspectul sau le poți crește confortul oferit. Este vorba aici despre șprosuri decorative, care se pot folia în peste 50 de nuanțe RAL sau lua aspectul unic VEKA SPECTRAL pentru a se asorta cu tocul și cerceveaua, și de montarea unor sisteme de aerisire pasivă. Dacă primele au un rol mai mult estetic, cele din urmă îți pot crește confortul prin aerisire permanentă și eliminarea umidității interioare, înainte ca aceasta să devină condens și mucegai. Tot la capitolul șprosuri, află că VEKA oferă și modele care pot fi aplicate, fără a fi nevoie de înlocuirea întregului pachet de geam. Însă, dacă optezi pentru șprosuri interioare sau inserate, ar fi bine să întrebi specialistul VEKA și despre pachete de geam care ți-ar crește eficiența ferestrelor. În fond, nu înlocuiești vitrajul în fiecare an, iar dacă tot îl schimbi, ar prinde bine și o scădere a costurilor cu energia pentru următorii  zeci de ani.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail