image

SOFTLINE 70AD – nivelul standard pentru ferestre de Clasa A – 30 mai 2024

Ca orice producător care înțelege nevoile pieței, VEKA a inclus în portofoliu soluții pentru ferestre și uși termoizolante care se pliază exact pe cele 3 categorii principale: entry, middle și enthusiast. Așadar, în oferta VEKA se regăsesc profile exclusiv de Clasa A, care pot susține pachete de geam termoizolant și cu ajutorul cărora ferestrele pot atinge cele mai înalte performanțe în eficiență termică. Aceste soluții sunt gândite să acopere perfect raportul preț/performanță, oferind și opțiuni accesibile care, în ciuda prețului mai mic, nu compromit performanța pe termen lung. În grupa soluțiilor accesibile pentru ferestre eficiente energetic se încadrează SOFTLINE 70AD, un profil care, la momentul lansării sale, a setat drumul inovațiilor VEKA, oferind aceeași rezistență estimată la 50 de ani, iar cu pachetul de geam potrivit, îndeplinește cerințele pentru clădiri nZEB.

Sunt rezistente profilele accesibile VEKA de Clasa A?

La fel ca întregul areal de soluții VEKA, SOFTLINE 70AD trece printr-un proces riguros de proiectare, testare și control al calității. Mulțumită peretelui exterior de 3mm, rigidizării cu oțel zincat, a rețetei proprii de PVC și a geometriei camerelor, SOFTLINE 70AD oferă rezistențe mecanice ca și profilele VEKA din gamele superioare. Singura diferență este greutatea pe care o poate susține, mai exact, greutatea pachetului de geam. Prin urmare, dacă ai nevoie de ferestre cu suprafețe foarte mari, este foarte posibil ca partenerii VEKA să îți recomande un profil din eșaloanele superioare. În schimb, dacă urmărești înlocuirea ferestrelor de apartament cu unele eficiente energetic sau închiderea balconului cu o soluție durabilă și termoizolantă, SOFTLINE 70AD poate fi exact profilul de care ai nevoie. Nu în ultimul rând, datorită atenției deosebite pe care VEKA o acordă întregului proces de realizare a ferestrelor, de la producția profilului și până la selectarea partenerilor pentru tâmplărie și montaj, cel mai ”ieftin” profil al grupului german se poate dovedi mai durabil și mai stabil în comparație cu vârfuri de gamă din clasele inferioare.

Cât de eficient este cel mai accesibil profil VEKA?

Cu pachetul de geam termoizolant potrivit, ferestrele construite pe șasiu SOFTLINE 70AD pot ajunge până la un coeficient Uw de numai 1,0W/m²K. Ca repere, amintim că potrivit recomandărilor din normativul MC 001, ferestrele pentru clădiri rezidențiale noi nZEB nu trebuie să aibă coeficient Uw mai mare de 1,11W/m2K și că, în cazul renovărilor, ferestrele trebuie să asigure un coeficient Uw mai mic de 1,20W/m2K. În concluzie, chiar și cel mai accesibil sistem VEKA pentru ferestre eficiente energetic, poate îndeplini performanțele ridicate ale noului standard nZEB din România.

În ce situații sunt indicate ferestrele cu profil SOFTLINE 70AD?

Ferestrele termoizolante cu profil SOFTLINE 70AD pot fi înglobate în orice proiect de construcție sau renovare, acolo unde se dorește eficiență energetică nZEB și durabilitate VEKA de Clasa A. Singura condiție este ca greutatea pachetului de geam să nu depășească specificațiile profilului, iar prin greutate facem referire în primul rând la suprafețe foarte mari de geam sau cu adâncimi mai mari ale pachetului de geam termoizolant. 

Care sunt opțiunile de personalizare a sistemelor SOFTLINE 70AD?

Ca orice profil pentru ferestre din oferta VEKA, SOFTLINE 70AD are acces la peste 50 de folieri în culori RAL sau esențe lemnoase, pe ambele fețe, doar la exterior sau doar la interior. Mai mult, sistemul poate fi placat cu aluminiu la exterior – pentru un plus de rezistență și vopsit în orice nuanță RAL – pentru un plus de originalitate. Singurul lucru care îi lipsește la acest capitol, în comparație cu sistemele VEKA din gamele superioare, este posibilitatea de a fi personalizat cu tehnologia VEKA SPECTRAL. Dar, pentru beneficiarii pretențioși, el poate fi personalizat cu noua gamă de culori unice grupului VEKA – Feinstruktur.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail