image

Sistemul SOFTLINE 82 de la VEKA: Soluția ta pentru Confort, Eficiență și Durabilitate – 15 septembrie 2023

Cel mai probabil ai ajuns aici pentru că renovezi sau vrei să-ți construiești o casă și cauți cel mai bun sistem de ferestre termoizolante. Vestea bună este că ai ajuns unde trebuie. Vestea mai puțin bună este că nu vei găsi răspunsuri la toate întrebările tale, citind doar acest articol. Pentru o privire de ansamblu, ar trebui să răsfoiești toate articolele de pe blogul VEKA, iar pentru a înțelege perfect toate detaliile și cum se influențează reciproc, o discuție cu un specialist este esențială.

Cum nu toată lumea are timp pentru documentări aprofundate, îți spunem de la bun început de ce ai ajuns unde trebuie. Grupul german colaborează doar cu parteneri acreditați, care au o vastă experiență de proiectare, producție și montaj a tâmplăriei PVC. Acest aspect este important deoarece un profil de calitate face echipă cu feroneria, pachetul de geam și montajul pentru a deveni o fereastră eficientă energetic, rezistentă, ușor de manevrat și durabilă. Așadar, atunci când alegi un profil VEKA, pe lângă un profil PVC de Clasa A, primești siguranța unor ferestre de Clasa A, gândite și asamblate doar de companii selectate ca parteneri VEKA.

Când am nevoie de cel mai bun profil pentru ferestre?

SOFTLINE 82 face parte dintr-o clasă aparte, el fiind profilul VEKA de Clasa A destinat ferestrelor termoizolante cu cel mai ridicat nivel de eficiență. Drept dovadă, acest profil întrunește și cele mai exigente cerințe de eficiență energetică ale momentului, anume, cele ale caselor pasive. Profilul se pretează atât renovărilor însoțite de reabilitare termică, cât și construcțiilor noi, și poate fi montat atât la bloc, cât și la casă. Totuși, acest profil își dovedește adevărata valoare atunci când este supus celor mai grele încercări. Acestea ar fi ferestrele mari cu geam tripan pentru case și în apartamentele situate la parter sau la ultimul etaj. În aceste locuințe și în cele situate în zone cu ierni lungi și friguroase sau veri toride, confortul se asigură cu un consum de energie mult mai ridicat, iar o fereastră super eficientă aduce și cele mai mari economii. O altă destinație a profilului este asigurarea liniștii, el putând susține fără probleme pachete de geam cu 3 foi groase de sticlă. În această situație, ferestrele cu profil SOFTLINE 82 și pachet de geam fonoizolant devin o barieră împotriva zgomotului, oriunde este nevoie de ele: casă, apartament, școală, spital ș.a.m.d.

De ce este SOFTLINE 82 vârf de gamă?

Pe lângă peretele exterior de 3mm, armatura din oțel zincat de minimum 1,5mm și durabilitatea estimată la 50 de ani, caracteristice tuturor profilelor VEKA , SOFTLINE 82 mai oferă adâncime constructivă de 82mm, 7 camere în toc/6 în cercevea și posibilitatea personalizării cu tehnologia VEKA SPECTRAL. Această tehnologie VEKA oferă protecție suplimentară profilului, este mai rezistentă la zgârieturi și intemperii decât o foliere obișnuită și completează perfect aspectul elegant, cu muchii ușor rotunjite, pe care îl are profilul.

În ceea ce privește adâncimea, 82mm înseamnă că profilul poate acomoda pachete de geam termoizolant cu grosimi de până la 52mm, iar structura sistemului oferă rezistența și stabilitatea de care are nevoie pentru a susține aceste pachete, fără probleme, un timp îndelungat.

Ca să-ți faci o idee despre cât de rezistent trebuie să fie un profil pentru ferestre, ia în calcul că un pachet de geam tripan eficient termic poate depăși 50 kg în cazul unei ferestre standard (1230×1480), iar SOFTLINE 82 poate susține cu ușurință chiar și ferestre cu mai multe canate, până la 50 de ani. Acum, să ne amintim că o fereastră rar stă fixă în perete și că trebuie să se mai și deschidă, moment în care toată greutatea pachetului de geam este preluată de ”două” profile, unite prin balamale. În timpul acestei deschideri, greutatea geamului este susținută de SOFTLINE 82 fără deformări sau avarii, iar același lucru se întâmplă și în cazul tuturor tipurilor de deschidere a ferestrelor (batante, oscilobatante sau culisante), indiferent de forma ferestrei, fie ea rectangulară, circulară, cu arcadă, triunghiulară sau alt contur atipic.

Profilul poate fi prevăzut și cu garnitură mediană, pentru un plus de izolare termică/fonică, și poate fi placat cu aluminiu la exterior pentru un strat adițional de protecție și personalizare în orice culoare RAL. Nu în ultimul rând, tot paletarul de peste 50 de folieri în culori RAL, imitații lemnoase sau folieri metalice termorefractare, disponibil pentru toată gama de profile VEKA, se adresează implicit și lui SOFTLINE 82.

Cât de eficient este SOFTLINE 82?

Menționam că SOFTLINE 82 îndeplinește cerințele caselor pasive, ceea ce înseamnă că ferestrele cu acest profil se pot ridica la nivelul celor mai înalte standarde actuale în domeniul construcțiilor eficiente energetic. În cifre, o fereastră cu profil SOFTLINE 82 poate oferi un coeficient Uw de izolare termică de până la 0,67W/(m²K) și un coeficient Rw de izolare fonică de până la 47dB. Asta, bineînțeles, și cu un pachet de sticlă performant.

În caz că cele de mai sus nu sunt suficiente pentru a lua o decizie, conceptul de casă pasivă nu ți se pare un argument solid, iar de coeficienți te-ai săturat, mai există o variantă de test. Mergi în cel mai apropiat showroom al unui partener VEKA, află printr-o simplă atingere ce înseamnă o fereastră cu profil de Clasa A și găsește răspunsuri la toate nelămuririle specifice casei tale, cu ajutorul unui consultant specializat.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail