image

Top principii de bază în amenajarea locuinței – 25 septembrie 2023

Pe măsură ce eficiența energetică ridicată devine o componentă standard a clădirilor, iar așteptările consumatorilor legate de confort și facturi reduse cresc de la an la an, producătorii de materiale pentru construcții sunt puși în situația de a inova permanent. Pe lângă eficiență și costuri accesibile, materialele pentru construcții mai trebuie să fie sustenabile, produse în regim responsabil și să asigure ocupanților din clădiri un mediu sănătos. Ținând cont că nimeni nu își dorește să locuiască într-un buncăr sau la cort, că accesul la lumina solară și aer curat sunt obligatorii pentru o viață sănătoasă și că până la 45% din energia termică se poate pierde la nivelul ferestrelor vechi, defecte sau montate defectuos, se poate spune că producătorii de profile pentru ferestre și uși, cât și companiile care asamblează și montează aceste elemente, au una dintre cele mai dificile sarcini din industria construcțiilor. Din aceste motive, inovațiile, testarea, controlul calității, reciclarea, protecția mediului și selectarea atentă a partenerilor pentru asamblare și montaj, sunt priorități ale VEKA, iar această abordare este unul dintre motivele pentru care grupul german este liderul pieței de profile Clasa A.

Ce legătură au toate acestea cu amenajarea locuinței? Decorul este influențat de lumină, iar cea naturală este cea mai sănătoasă și gratuită. Pentru a ne bucura de cât mai multă lumină solară, avem nevoie de ferestre mari sau uși din sticlă, iar pentru confort și eficiență, acestea trebuie să fie prevăzute cu pachet de geam termoizolant. Astfel de pachete ajung la greutăți semnificative și au nevoie de profil rezistent ca să funcționeze un timp îndelungat. În concluzie, pentru a te bucura până la 50 de ani de confort, eficiență, și lumină solară care să pună în valoare amenajările și reamenajările inspirate, e bine să începi cu un profil de Clasa A pentru ferestre mari și uși culisante din sticlă.

Cele mai importante principii de care să ții cont atunci când amenajezi?

Deciziile nu sunt niciodată ușoare atunci când ne gândim că alegerile pe care le facem pentru amenajarea noii locuințe sau reamenajarea celei actuale ne vor face (sau nu) să ne simțim ca acasă pentru câțiva ani de-acum încolo. Sfaturi sunt multe, iar dacă ar fi să le căutăm online sau la prieteni, e posibil să ne pierdem în informații care se repetă, direcții pe care nu le putem aplica sau opțiuni care depășesc bugetul și ne strică ziua. Prin urmare, cele mai utile sfaturi sunt cele simple, ușor de aplicat, și care și-au tot dovedit eficiența în timp. Acestea ar fi păstrarea unui stil unitar atunci când alegem mobila, obiectele decorative și culorile, distribuția uniformă și aerisită a componentelor în spațiu și, poate cel mai important aspect, amenajarea spațiului de acasă în mod funcțional și util. La urma urmei, locul pe care îl împărțim cu cei dragi trebuie să ne facă să ne simțim bine, nu să arate ca o poză de revistă care așteaptă mereu vizitatori. Nu în ultimul rând, atunci când planifici amenajarea gândește-te și la ceea ce se întâmplă în lumea reală. Spre exemplu, un perete alb este mult mai ușor de reparat și zugrăvit decât unul pictat, mobila scumpă trebuie să reflecte durabilitatea și reparabilitatea, nu doar numele designerului, iar piesele de sine stătătoare sunt mult mai ușor de înlocuit decât cele care fac parte dintr-un set. Așadar, cel mai important principiu de amenajare este să creezi un mediu luminos și primitor, funcțional și ușor de întreținut, în care tu și familia vă simțiți bine în fiecare zi.  

Cât de importantă este lumina naturală?

Lumina solară este unul dintre cei mai importanți factori care ne influențează sănătatea și starea de bine, alături de aerul curat, alimentația sănătoasă și mișcarea în aer liber. Soarele ne ajută să fim mai activi și să punem mai puțină presiune asupra ochilor, iar dacă vrei să știi mai multe amănunte despre legătura dintre lumină și sănătate, cel mai bine este să le afli de la medicul tău. Revenind la beneficiile pe care le aduce soarele în casa ta, cu siguranță ai observat că totul arată mai bine pe timp de zi, chiar și atunci când e puțină dezordine. Micile detalii care au nevoie de atenție capătă mai mult contur, curățenia este mai ușoară când lumina solară scoate la iveală și cel mai mic firicel de praf, iar ție îți rămâne întotdeauna mai mult timp ca să te bucuri de confortul de Clasa A. Astfel, ferestrele mari și ușile din sticlă care permit iluminarea naturală intensă, culorile vii care o reflectă în loc să o absoarbă și un design interior care nu îi obstrucționează curgerea, ne ajută să fim mai energici, mai productivi și să ne simțim bine în căminul nostru. Iar când ferestrele și ușile sunt de Clasa A, în casă intră doar lumina soarelui, în timp ce zgomotele și temperaturile care ne creează disconfort rămân afară. În plus, ferestrele și ușile termoizolante înseamnă și un plus de confort cu economie de energie, așa că îți vor rămâne și mai multe resurse pentru următoarea renovare.

Soluțiile VEKA pentru încăperi luminoase

Toate sistemele VEKA sunt exclusiv de Clasa A, au perete exterior de 3mm și ranforsări din oțel, 5 sau 7 camere interioare și ajung uși sau ferestre abia după ce au fost proiectare, fabricate și testare cu rigurozitate germană. Prin urmare, orice soluție VEKA ai alege, cu siguranță vei simți diferența.

Totuși, în funcție de suprafața vitrată pe care trebuie să o susțină, configurație, deschideri și eficiența termică dorită, unele soluții pot fi mai indicate decât altele în ceea ce privește raportul cost/performanță. Pentru soluția optimă, contactează unul dintre partenerii VEKA din zona ta. Pe lângă sugestii și ofertă, aceștia îți oferă și montaj profesional, cu garanție.

Și dacă tot veni vorba de încăperi luminoase, trebuie să menționăm cea mai recentă inovație VEKA – sistemul VEKAMOTION pentru uși culisante cu acționare prin ridicare. Mulțumită cercevelei fixe ascunse, acest nou sistem oferă unele dintre cele mai înguste rame de pe piață, fără a face rabat la rezistență, și se bucură de aceeași fiabilitate de Clasa A marca VEKA. În plus, profilul VEKAMOTION pentru uși vitrate poate fi personalizat cu oricare dintre cele peste 50 de folieri din paletarul VEKA, poate fi placat cu aluminiu la exterior și vopsit electrostatic în orice culoare RAL sau poate îmbrăca nuanțe unice și texturi catifelate cu ajutorul tehnologiei SPECTRAL.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail