image

Sistemul VEKA SOFTLINE 76MD, echilibrul perfect între eficiență energetică și design modern – 21 august 2023

Într-o lume care se schimbă rapid și în care provocările legate de mediu și energie sunt tot mai acute, eficiența energetică a devenit un criteriu esențial în proiectarea și realizarea clădirilor. Construcțiile moderne încorporează tehnologii avansate pentru a crește eficiența energetică, iar una dintre componentele esențiale în această ecuație o reprezintă sistemul pentru ferestre, având în vedere că mare parte din energia necesară încălzirii sau răcirii unei locuințe se poate pierde la acest nivel. Iată de ce alegerea unui profil adecvat poate face diferența. Un astfel de sistem, conceput pentru a integra în mod optim beneficiile eficienței energetice și ale performanței superioare, este SOFTLINE 76MD de la VEKA.

Acesta reflectă inovația tehnologică și experiența acumulată de VEKA în domeniul profilelor PVC clasa A, îmbinând totodată funcționalitatea cu designul modern, într-un profil de fereastră durabil și de înaltă performanță.

SOFTLINE 76MD: izolare termică superioară

Studiile arată că până la 45% din energia necesară pentru a menține o locuință la o temperatură confortabilă poate fi pierdută la nivelul ferestrelor. Acest procent reprezintă o risipă, atât din perspectiva impactului asupra mediului, cât și din punct de vedere financiar. În acest context, alegerea unui sistem de fereastră adecvat, care oferă performanță energetică optimă, devine esențială.

Profilul SOFTLINE 76MD a fost proiectat pentru a asigura o izolare termică superioară, cu valori Uw de până la 0,75 W/(m2K), fiind prevăzut cu 5 camere interioare și trei rânduri de garnituri pentru etanșare. Totodată, structura cu garnitură mediană protejează eficient nu doar împotriva frigului și a umezelii, ci și a curenților de aer, împiedicând apariția condensului și oferind izolare fonică superioară. În plus, falțul geamului, cu o adâncime de 28mm la SOFTLINE 76MD, reduce posibilitatea formării de punți termice prin intermediul cărora se poate pierde căldura. Alături de sistemul de etanșare deosebit de eficient, acesta face posibile performanțele remarcabile în materie de eficiență energetică ale sistemului VEKA SOFTLINE 76MD.

Trebuie menționat că, pentru a se ridica la nivelul de izolare termică și fonică amintite, ferestrele au nevoie de un pachet de geam performant. Un astfel de pachet integrează două sau trei foi de sticlă cu grosimi de 4, 6, 8mm, inclusiv combinații ale acestora, iar spațiile dintre foi este umplut cu gaz inert. Pentru o închidere etanșă, însă, ferestrele trebuie să se sprijine pe un profil solid, care să nu se deformeze din cauza greutății sau a factorilor externi, cum ar fi intemperiile și variațiile de temperatură. Aici își intră în rol SOFTLINE 76MD, sistem extrudat exclusiv în clasa A de calitate, precum celelalte sisteme VEKA disponibile în România.  Cu o adâncime constructivă de 76 mm, profilul conferă ferestrelor un cadru solid de susținere a pachetelor de geam, oferind totodată durabilitate de până la 50 de ani.  

SOFTLINE 76MD: Spații vitrate mari și durabile  

Datorită peretelui exterior de 3mm și rigidizării cu armătură continuă din oțel zincat, SOFTLINE 76MD se distinge ca alegerea potrivită pentru cei care își doresc să aibă ferestre cât mai mari. Sistemul permite realizarea unor deschideri vaste și asigură o perspectivă extinsă către exterior, fără a pune în pericol soliditatea ferestrei sau performanța sa termică. Este soluția perfectă pentru cei care doresc să beneficieze cât mai mult de lumina naturală și totodată să se bucure de un stil arhitectural modern și minimalist, oferind în același timp o protecție termică superioară.

În plus, fiind un profil VEKA de Clasa A, grosimea peretelui exterior al profilului este mai mare față de variantele din clasele inferioare, ceea ce îi conferă cu 20% mai multă rezistență la rupere în colțuri, 20% mai multă rezistență la smulgerea șuruburilor și 12% mai multă rezistență la torsiune. Astfel, o fereastră cu profil SOFTLINE 76MD nu va crea surprize neplăcute după câțiva ani de utilizare, ci își va păstra caracteristicile timp îndelungat, chiar și 50 de ani.

SOFTLINE 76MD: Ferestre cu design atemporal

SOFTLINE 76MD, prin designul său distinct, reflectă rafinament și modernitate. Formele sale elegante, combinate cu muchiile ușor rotunjite, vor adăuga un plus de estetică ferestrelor, integrându-se perfect, indiferent de stilul arhitectonic. Fie că vorbim despre clădiri contemporane cu linii drepte și minimaliste sau despre construcții tradiționale cu detalii complexe, profilul SOFTLINE 76MD își găsește locul, completând discret ansamblul.

Alegând să investești în acest sistem, te vei bucura nu doar de caracteristicile și de performanțele sale superioare, ci și de un design atemporal.

Sistemul SOFTLINE 76MD poate fi folosit atât în cazul renovărilor, cât și în cazul noilor construcții. Se pretează atât pentru ferestre termoizolante clasice, antifonice sau de siguranță, cât și pentru ferestre oscilobatante, batante, cu montant mobil, ferestre culisante în plan paralel, cu un singur sau mai multe canaturi, poziționate fix, combinate sau ferestre cu deschidere exterioară. Din punct de vedere static, pot fi realizate în condiții de garanție ferestre oscilobatante într-un singur canat cu o suprafață maximă de 2,25 de metri pătrați pentru ferestrele albe și cu o suprafață maximă de doi metri pătrați pentru cele cu profil colorat.

SOFTLINE 76MD: Numeroase variante de personalizare

Paletarul VEKA este dezvoltat continuu pentru a răspunde cererii tot mai mari și mai variate de personalizare. Dacă optezi pentru ferestrele construite cu sistemul SOFTLINE 76MD, poți să alegi din peste 60 de folieri în culori RAL și imitații lemnoase. Pentru fațade cu caracteristici deosebite sau proiecte inedite, VEKA propune opțiunea placării cu aluminiu, soluție care oferă nu doar acces la oricare din miile de culori RAL disponibile, dar un nivel suplimentar de protecție a profilelor PVC.

Poți alege, de asemenea, VEKA SPECTRAL, o tehnologie ce deschide o nouă dimensiune estetică și oferă o textură unică, atât din punct de vedere vizual, cât și tactil. Pe lângă nuanțele inconfundabile și senzația catifelată la atingere, VEKA SPECTRAL mai oferă încă un avantaj – o garanție de 10 ani la intemperii. În plus, textura și compoziția sa resping praful și impuritățile, făcând ca profilele să poată fi curățate mult mai ușor și să își păstreze profunzimea culorilor un timp îndelungat.

În concluzie, optând pentru SOFTLINE 76MD de la VEKA, alegi un profil de cursă lungă și, implicit, profesionalismul unui producător specializat de ferestre și uși cu profil din PVC, grupul german colaborând doar cu parteneri care întrunesc standardele sale. Dacă vrei să afli mai multe despre ferestrele cu profil VEKA SOFTLINE 76MD și durată de viață de până la 50 de ani, programează o întâlnire cu cel mai apropiat partener VEKA. Partenerii VEKA sunt specializați în producția și montajul tâmplăriei PVC de Clasa A, oferindu-ți expertiză și soluții de încredere pentru nevoile tale de ferestre și uși, pentru construcții noi sau existente.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail