image

SOFTLINE 76 – profilul VEKA pentru ferestre cu echilibru optim cost-performanță – 27 iunie 2024

Alegerea profilului perfect pentru ferestrele noii case sau pentru reabilitarea actualei locuințe, fără a consulta un specialist, poate fi un proces destul de anevoios. Când se pornește de la zero, acest proces implică un studiu de ansamblu al eficienței termice a clădirilor, consultarea normativelor în vigoare, alegerea soluției pentru vitraj, găsirea profilului care să facă față tuturor solicitărilor, personalizări, tipologii deschideri, producători tâmplărie ș.a.m.d. Fiind o procedură cu multe variabile interdependente, care pot ridica probleme greu de anticipat, riscul de a lua decizii eronate este unul destul de ridicat. Acest lucru este bine cunoscut în grupul VEKA, de aceea producătorul german de profile PVC exclusiv de Clasa A investește, pe lângă cercetare, dezvoltare, testare, control, și în simplificarea întregului proces, astfel încât beneficiarul să se poată bucura de noile ferestre eficiente energetic, în cel mai scurt timp, fără bătăi de cap și fără strângeri de inimă. Aceste investiții se materializează printr-un proces atent și continuu de selecție și training a partenerilor producători de ferestre și uși termoizolante, producția de profile rezistente ce permit deschideri, forme și personalizări variate, cât și consolidarea gamei de produse, astfel încât procesul de selecție să fie cât mai simplu.

Unde se situează SOFTLINE 76 în oferta VEKA

SOFTLINE 76 se încadrează în portofoliul VEKA între profilul SOFTLINE 82, adresat entuziaștilor în eficiență energetică, și SOFTLINE 70 orientat spre ferestre termoizolante accesibile. Cu alte cuvinte, SOFTLINE 76 acoperă zona cu echilibru optim între preț și performanță. Profilul disponibil în două variante, SOFTLINE 76MD – cu garnitură mediană, și SOFTLINE 76AD – fără garnitură mediană, poate fi prevăzut cu vitraje în 2 sau 3 foi și, cu pachetul de geam potrivit, poate reduce coeficientul de transfer termic al ferestrelor până la valoarea Uw de 0,75 W/m2K. Ca referință, normativul MC-001 recomandă pentru ferestrele și ușile clădirilor nZEB un coeficient Uw mai mic de 1,11W/m2K, în cazul construcțiilor noi, și mai mic de 1,20W/m2K, în cazul renovărilor. Revenind la profilul nostru, acesta poate acomoda pachete de sticlă cu grosimi de până la 48mm și poate susține ferestre cu înălțime de până la 2,5m și/sau lățimi de până la 1,4m. Aceste dimensiuni sunt influențate însă de culoarea în care este îmbrăcat profilul și de greutatea pachetului de geam.

Opțiuni de accesorii și personalizare SOFTLINE 76

SOFTLINE 76 are la dispoziție întreaga paletă de personalizări VEKA. Oferta include peste 50 de folieri în culori RAL și imitații lemnoase, placare cu aluminiu la exterior și vopsire electrostatică în peste 2.000 de nuanțe RAL, cât și textura unică a tehnologiei VEKA SPECTRAL. În privința accesoriilor, la fel ca toate profilele VEKA pentru ferestre termoizolante, SOFTLINE 76 poate acomoda șprosuri interioare, aplicate sau inserate și poate fi prevăzut cu sistem de ventilație continuă pentru aerisire, eliminarea umidității și prevenirea apariției mucegaiului în camere cu umiditate ridicată.

Cu sau fără garnitură mediană?

Garnitura mediană se dovedește o necesitate în cazul ferestrelor expuse la precipitații intense, vânt puternic și zgomot. Locuințele la care ferestrele cu garnitură mediană se potrivesc de minune, sunt apartamentele situate la etajele superioare ale blocurilor, clădiri amplasate în zone urbane cu trafic intens sau reședințe și birouri aflate în vecinătatea unor surse de zgomot accentuat și prelungit, precum stadioane, cluburi, gări feroviare, fabrici, șantiere și piețe aglomerate. Totuși, așa cum se întâmplă și în cazul eficienței termice, garnitura mediană și profilul contribuie la eficiența energetică și izolarea acustică a ferestrelor, dar nu suplinesc performanța pachetului de geam. Astfel, pentru confort superior termic și fonic, fereastra ideală are nevoie de pachet de geam cu 3 foi de sticlă, gaz inert și geam de 6-8mm la interior și exterior, clasic sau laminat. În cifre, cu pachetul de geam potrivit, ferestrele cu profil SOFTLINE 76 pot ajunge la un coeficient de izolare fonică Rw de până la 47dB.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail