image

SOFTLINE 82 – profilul de top al unei game exclusiv de Clasa A – 28 februarie 2024

Orice portofoliu de produse al unui producător care investește constant în cercetare-dezvoltare, pentru a veni pe piață cu inovații model pentru întreaga industrie, are întotdeauna un vârf de gamă. În cazul profilelor PVC exclusiv de Clasa A oferite de VEKA pentru ferestre termoizolante, vârful de gamă este SOFTLINE 82. Acest sistem a fost proiectat de grupul german pentru a face față celor mai grele încercări, oferind în același timp suprafețe vitrate de mari dimensiuni și cel mai înalt grad de eficiență termică. Pe scurt, SOFTLINE 82 este profilul dedicat celor care își doresc cele mai performante ferestre și uși de pe piață, fără a face niciun compromis.

Care sunt atuurile profilului SOFTLINE 82?

Dacă este să rezumăm tot ceea ce înseamnă SOFTLINE 82 la un singur cuvânt, acela ar fi rezistență. Datorită pereților exteriori cu grosime de 3mm, armăturii continue din oțel zincat de 1,5mm, geometriei celor 7 camere din toc și 6 din cercevea, cât și a rețetei proprii de PVC, SOFTLINE 82 este unul dintre cele mai rezistente profile PVC de pe piață, oferind ferestrelor termoizolante stabilitate și durabilitate până la 50 de ani. Această rezistență îi permite să susțină ferestre cu o suprafață de până la 2,25mp și pachete de geam complexe cu 3 foi de sticlă, geam laminat și accesorii, fără deformări, smulgeri ale șuruburilor sau rupere la colțuri. Altfel spus, făcând echipă cu un pachet de geam performant, SOFTLINE 82 poate duce eficiența la valori de top, reducând coeficientul de transfer termic al ferestrelor termoizolante (Uw) până la 0,67 W/m2K. Acest coeficient îi permite să intre în elita soluțiilor eficiente energetic, mai exact în gama de produse recomandate pentru construcția unei case pasive.

În sprijinul acestor afirmații vin și testele riguroase la care VEKA își supune sistemele înainte de a le pune pe piață. Aceste teste depășesc normele industriei de profil, iar câteva exemple ar fi numărul de puncte în care se efectuează măsurători (VEKA: 20 – RAL: 5), toleranța la înălțimea profilului (VEKA: 0,3 mm – RAL: 0,5 mm) sau toleranța la adâncimea profilului (VEKA: 0,2 mm – RAL: 0,3 mm). Prin urmare, un profil care nu îndeplinește standardele interne, nu iese pe poarta fabricii, chiar dacă el este conform cu standardele germane RAL de calitate.

Unde este mai potrivit, la o casă sau la un apartament?

SOFTLINE 82 este potrivit oriunde se dorește cel mai înalt grad de eficiență termică. Totuși, trebuie reținut că el este doar una dintre componentele esențiale ale unui proiect de casă eficientă sau a procesului de reabilitare termică a unui ansamblu de apartamente. Pentru a-și atinge potențialul maxim, profilul are nevoie de un pachet de geam pe măsură, iar fereastra rezultată trebuie instalată corect, într-o clădire anvelopată corespunzător și ocupată de oameni atenți la prevenirea risipei de energie. VEKA oferă un profil durabil și se asigură că montajul este unul profesional, compania colaborând doar cu parteneri acreditați, însă restul depinde doar de beneficiar și de alegerile pe care acesta le face în privința termoizolării pereților, a sistemelor de încălzire-răcire și a ventilației. Mai pe românește, nici cea mai bună fereastră nu poate ține căldura într-un cort.

Importanța garniturii mediane

Sistemul VEKA SOFTLINE 82 este disponibil în două versiuni: SOFTLINE 82 MD – cu garnitură mediană și SOFTLINE 82 AD – fără garnitură mediană. Alegerea sistemului potrivit trebuie făcută la plasarea comenzii deoarece, chiar dacă garnitura de etanșare poate fi schimbată la nevoie, sistemul de prindere al acesteia este înglobat în profilul de toc al ferestrei și nu poate fi instalat ulterior. Rolul acesteia este de a oferi o protecție suplimentară la zgomot, vânt și precipitații, acolo unde este nevoie. Spre exemplu, o clădire supraetajată care depășește regimul de înălțime al clădirilor din jur, și este amplasată într-o zonă urbană aglomerată, ar fi principalul tip de construcție care beneficiază de avantajul unor ferestre termoizolante cu garnitură mediană. Pe de altă parte, o casă de vacanță la munte, construită departe de zgomote și fără expunere la vânt puternic sau precipitații intense, se poate descurca și fără garnitura mediană.  Exemple ar mai fi, dar pentru a face cea mai bună alegere, croită pe nevoi specifice, apelează la unul dintre specialiștii VEKA din zona ta.

În ceea ce privește opțiunile de personalizare, SOFTLINE 82 poate fi foliat în peste 50 de culori RAL și imitații lemnoase, poate fi placat cu aluminiu la exterior și vopsit în orice nuanță RAL sau poate lua aspectul unic și textura catifelată ale tehnologiei VEKA SPECTRAL. Așadar, disponibilitatea și varietatea opțiunilor este asigurată. Problema este să alegi una cu care să te împaci până la 50 de ani.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail