image

Top profile PVC pentru ferestre și clasificarea acestora. Află care sunt variantele optime pentru proiectul tău – 7 noiembrie 2023

Prețul în creștere al energiei și scumpirile determinate de această tendință, ne-au făcut în ultimii ani mult mai atenți la cât consumăm și la cum ne-am putea reduce costurile fără a sacrifica confortul. Chiar dacă România nu a resimțit șocul creșterii prețurilor în aceeași măsură ca alte țări europene, economisirea energiei și a resurselor înseamnă, pe lângă reducerea cheltuielilor, un mediu mai curat și un trai sigur pentru generațiile viitoare. Într-un cuvânt, înseamnă sustenabilitate.

Pentru o privire de ansamblu, amintim că în 2022, 30% din energia consumată la nivel global a mers către operarea clădirilor: încălzire, răcire, iluminat, energie electrică pentru electrocasnice și echipamente. Transpus în emisii, acest consum a reprezentat 26% dintre emisiile globale de gaze cu efect de seră, rezultate din activități umane. Revenind la ferestrele noastre, aproape 45% din energia termică se poate pierde la nivelul celor cu eficiență scăzută. Astfel, montarea unei ferestre termoizolante poate duce la reduceri semnificative în ceea ce privește cheltuielile și emisiile. Spunem că ”poate”, deoarece nu te poți aștepta la minuni înlocuind o fereastră slabă cu una la fel de slabă – genul de fereastră care este termoizolantă doar cu numele. Pentru diferențe sesizabile, trebuie să intri în clubul ferestrelor de Clasa A, ce include pachet de geam termoizolant cu două sau trei foi de sticlă, profil solid și feronerie de calitate.

Top motive pentru care să alegi profilele VEKA de clasa A

În cazul ferestrelor VEKA de Clasa A, pe lângă profilul cu durată de viață estimată la 50 de ani, ai parte de proiectare în conformitate cu nevoile tale și beneficiezi de montaj profesional, grupul german având parteneriate doar cu firme de producție și montaj tâmplărie PVC pe care le verifică în prealabil.  Dacă te întrebi de ce ferestrele cu profil VEKA au o durată de viață estimată la 50 de ani, în timp ce media de viață a profilelor PVC este undeva între 20-35 de ani, răspunsul scurt este: perete exterior de 3mm grosime, rețetă proprie de PVC, proiectare, testare, producție și control al calității realizate în Germania. Astfel, fiecare profil din gama VEKA, exclusiv de Clasa A, are în spate un istoric bogat de proiectare și teste înainte să ajungă pe piață, iar ca să poată pleca spre beneficiar, fiecare metru este verificat cu rigurozitate. Mai departe, alegând doar parteneri care dispun de tehnica necesară pentru a fabrica ferestre de Clasa A, serioși în alegerea feroneriei de cea mai bună calitate și cu experiență în montaj profesional, VEKA se asigură că ferestrele începute cu profilele sale ajung să aibă o durată de viață estimată la 50 de ani în casa ta.

Care sunt soluțiile oferite de VEKA pentru ferestre moderne?

Pentru a face lucrurile cât mai simple, atât pentru beneficiari, cât și pentru parteneri, gama VEKA de profile pentru ferestre termoizolante reunește doar trei membri, care acoperă exact segmentele principale de eficiență energetică. Aceste modele au fost gândite pentru a sta ani buni pe piață, nu își schimbă denumirea doar pentru a crea impresia de nou și nici nu lasă loc altor membri care practic nu ar veni cu diferențe notabile. Așadar, cei 3 membri ai familiei VEKA de profile pentru ferestre termoizolante sunt SOFTLINE 82, SOFTLINE 76MD și SOFTLINE 70AD.

SOFTLINE 82 este vârful de gamă al companiei, conceput cu 7 camere în toc și 6 în cercevea, garnitură mediană și adâncime constructivă de 82mm. Acestui profil îi stă bine cu pachet de geam termoizolant format din trei foi de sticlă, deoarece poate duce performanța ferestrelor până la un coeficient de transfer termic de numai 0,67 W/m²K. Poate că acest coeficient nu spune multe, însă trebuie știut că acest profil a trecut testul caselor pasive. Mai exact, SOFTLINE 82 completează perfect lista cu specificații ale locuințelor în care consumul de energie este redus cu 75% în comparație cu cel al unei locuințe noi obișnuite.

SOFTLINE 76MD reprezintă echilibrul, el având raportul optim preț/performanță. Acest profil poate acomoda pachete de geam cu două sau trei foi de sticlă și este dotat cu garnitură mediană, dar coeficientul de transfer crește puțin, până la Uw = 0,75 W/m2K (în funcție de pachetul de geam ales). Acest profil este ideal pentru cei care își doresc maximum de performanță de la ferestre, dar sunt conștienți că o fereastră nu le poate transforma totuși locuința într-una pasivă. Mai pe românește, SOFTLINE 76MD este numai bun pentru clădiri noi sau proaspăt reabilitate, care nu își propun să se ridice chiar la cel mai strict  grad de izolare termică.

SOFTLINE 70AD este mezinul familiei și este alegerea perfectă atunci când înlocuiești ferestre foarte vechi, defecte sau ineficiente și când este folosit pe post de primă barieră de protecție, cum ar fi închiderea balcoanelor. Coeficientul său de transfer termic este destul de scăzut  și sigur te va face să simți diferența după montaj. La fel ca si cele de mai sus, acest profil are perete exterior cu grosime de 3mm, poate susține două sau trei foi de sticlă și este rigidizat cu armătură din oțel de minimum 1,5mm grosime.

În ceea ce privește personalizarea, toate profilele VEKA pot fi foliate în peste 50 de nuanțe RAL sau imitații lemnoase și pot fi placate cu aluminiu la exterior. Dacă îți dorești culori unice, senzație catifelată la atingere și un plus de rezistență la intemperii, tehnologia VEKA SPECTRAL îți pune la dispoziție 14 opțiuni, însă acestea sunt rezervate doar profilelor SOFTLINE 82 și SOFTLINE 76MD.

Pe lângă aceste profile PVC pentru ferestre termoizolante, oferta VEKA mai include un profil care s-ar putea plia pe nevoile tale. Cum ferestrele tind să devină tot mai mari, ce-ai zice de o ușă termoizolantă cu profil foarte îngust, care se întinde pe întreg peretele și se deschide pentru a-ți permite accesul pe terasă? Vorbim aici despre sistemul VEKAMOTION premiat de RED DOT și ușor de manevrat, datorită sistemului de deschidere culisant cu acționare prin ridicare. Acesta posedă toate caracteristicile care dau rezistență profilelor VEKA, are un coeficient de transfer termic scăzut pentru o ușă din sticlă de mari dimensiuni (până la 0,78 W/m²K în funcție de pachetul de geam) și poate fi personalizat cu tehnologia SPECTRAL.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail