image

Vacanță de Crăciun de clasa A, în Germania – 8 decembrie 2023

Sărbătorile de Crăciun petrecute în afara țării sunt o experiență memorabilă, un prilej de a explora noi tradiții și de a vă îmbogăți orizontul cultural, învățând despre obiceiurile altora. Fie că vorbim despre admirarea luminilor și decorațiunilor din celebrele piețe din Austria sau de savurarea delicateselor din Franța sau Elveția, fiecare destinație aduce o nouă perspectivă asupra acestei sărbători. Dar dacă îți place să bei bere chiar și în timpul iernii, târgurile de Crăciun din Germania ar putea fi destinația perfectă pentru tine.

Țara de origine a profilelor VEKA este fără îndoială, una dintre cele mai populare destinații pentru târgurile de Crăciun. Orașe precum Nürnberg, Dresden, și Munchen găzduiesc unele dintre cele mai vechi și celebre târguri, cunoscute pentru meșteșugurile lor, mâncărurile tradiționale și atmosfera festivă. Multe dintre ele își deschid porțile încă de la finalul lui noiembrie și întreaga lună a cadourilor își așteaptă vizitatorii din întreaga lume cu evenimente, decoruri spectaculoase și atmosferă de sărbătoare.

Târguri renumite de Crăciun în vestul Germaniei

Dortmund, Koln, Aachen și Essen sunt orașe cunoscute pentru târgurile lor de Crăciun anuale, fiecare cu o istorie ce se întinde pe sute de ani. Deși diferite ca stil, toate au în comun un lucru: calitatea – un principiu fundamental pe care mizează și grupul german VEKA, care își are sediul în apropierea localității Sendenhorst, aflată la mică distanță de aceste târguri. Sistemele de clasa A produse de grupul german sunt recunoscute pe plan global pentru gradul de pentru fiabilitate, având o durată de viață estimă la 50 de ani. Cel mai apropiat de Sendenhorst este orașul Dortmund, aflat la doar 62 de km distanță.Aici se organizează unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Germania. Piața Hansaplatz, împreună cu alte opt piețe din centrul orașului, se transformă într-un labirint plin de culoare și lumină, găzduind sute de tarabe unde vizitatorii pot găsi de la decorațiuni tradiționale și meșteșuguri locale până la delicii culinare specifice sezonului. Târgul se mândrește cu cel mai mare brad de Crăciun din țară, fiind o atracție pentru peste 3,5 milioane de vizitatori, anual.

Un pic mai departe, la 100 km de Sendenhorst, este orașul Essen, care găzduiește unul dintre cele mai apreciate târguri de sezon din Germania, unde magia plutește în aer împreună cu mirosul de migdale proaspăt coapte. Aici, puteți descoperi o piață medievală, unică în țară, ce oferă vizitatorilor o experiență de călătorie în timp, în epoca cavalerilor și a meșterilor artizani.

Destinații de Clasa A în inima Germaniei

O altă destinație care aduce magia Crăciunului este târgul din Koln. Renumit pentru turnurile gemene înalte ale catedralei sale gotice și pentru berea Kolsch, orașul Koln se situează între Bonn și Aachen. Anual aici se deschid șapte târguri de Crăciun distincte, dintre care cel mai mare (Kolner Dom), aflat în centrul orașului, lângă catedrală. Dacă îți dorești să te bucuri de o priveliște care îți taie răsuflarea, poți alege să urci la nivelul superior al uneia dintre căsuțele mari de lemn. Aici, te vei putea relaxa și savura un pahar de Glühwein (vin fiert) , admirând în același timp peisajul minunat.

Nu în ultimul rând, Târgul de Crăciun de la Dresda, oraș aflat la 270 de km de Sendenhorst, este o destinație care merită pusă pe hartă. Cu o tradiție de aproape șase secole, acesta este cunoscut drept cel mai vechi târg de Crăciun din Germania. Denumit Striezelmarkt, numele provine de la Striezel, o specialitate de pâine dulce, umplută cu fructe confiate, scorțișoară și rom, tradițională în Saxonia.

Sperăm că ideea unei vacanțe unde magia caracteristică Crăciunului se întrepătrunde cu tradiția și precizia germană te-a captivat deja. La întoarcerea acasă, dacă dorești să aduci un strop din această calitate germană în spațiul tău, poți alege ferestrele cu profil de clasa A VEKA, care au o durată de viață estimată la 50 de ani. Proiectate pentru eficiență termică și fonică superioare, ferestre VEKA sunt  alegerea ideală pentru a asigura confortul în timpul sezonului rece. Nu doar că vor adăuga o notă de eleganță locuinței tale, dar te vor și ajuta să economisești, menținând căldura în interior și frigul afară, transformând fiecare iarnă într-o experiență confortabilă și eficientă din punct de vedere energetic.

Ți-a plăcut? Dă un share pe

Solicită ofertă
mail